Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: KoneVel Oy

Kokonaan Suomessa KoneVellin toimeksiannosta suunniteltu ja valmistettu rikkakasvien torjuntaan tarkoitettu kuumavesilaitteisto, Eco Weedkiller kulkee kätevästi mukana vaikkapa pakettiautossa tai peräkärryllä. Trukkipiikkihahloilla varustettua laitetta on helppo siirtää trukilla. Omapaino tankit tyhjänä on 560 kiloa. Pakoputken suunnattavuuden myötä laitetta voi käyttää sen ollessa umpipakettiauton tavaratilassa.

Laitteen suunnitellut Janne Hakkarainen sanoo valmistukseen käytettävän laadukkaita komponentteja. Moottorina Hatzin 9,3 kilowatin dieselmoottori. Dieselkuumentimen teho on 93 kilowattia. Polttoainesäiliö on 90-litrainen ja sen on laskettu riittävän yhden työpäivän askareisiin. Vesisäiliön tilavuus on 310 litraa, joka on myös laajennettavissa. Pakettiin kuuluu myös Catin 150 baarin korkeapainepumppu, joten laitetta voi käyttää kuumavesipainepesurina.

Huomionarvoisin seikka lienee 80 metrin käsittelyletku. Kilpailijoilta ei vastaavaa löydy. Hakkaraisen mukaan laitteen idea piilee juuri tässä pitkässä letkussa, joka pystyy säilyttämään veden riittävän kuumana (99–101 ⁰C) kohteeseen asti. Täyttöletku on 20-metrinen ja laite pystyy imemään vettä altaasta tankkauspumpun avulla. Tarjolla on kahta mallia; EWK Pro10, jossa on käsittelyletku yhdelle käyttäjälle ja EWK Pro20 Dual, jossa on kaksi letkua (kuvassa). Rikkakasvitorjunnassa veden kulutus on 10 litraa tunnissa per yksi käsittelyletku. Laitteita on jo myyty Suomeen ja Norjaan.

 

 

 

Lue seuraavaksi