Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: HN Rent Oy:lle mittava konetoimitus

”Kun kaikki KH-Koneiden kanssa solmittuun kauppaan kuuluvat koneet on toimitettu, nousee vuokralle tarjottava yksikkömäärä meillä noin sataan”, kertoo HN Rent oy:n omistaja Heikki Nyberg. Nyt voidaankin puhua merkittävästä yhdellä kerralla tehdystä konekaupasta, sillä se koostuu kuudesta Kobelco-kaivukoneesta (14 ja 23 t) sekä yhdeksästä erikokoisesta Yanmar-minikaivukoneesta. Kirsikkana kakun päällä on vielä kaksi Kramer 5085 -pyöräkuormaajaa.

”Vuokraustoiminta on vilkasta. Piha huutaa tälläkin hetkellä tyhjää”, kertoo Nyberg (vas.). Vuokrakalustossa on pääasiassa maarakennuskoneita, kuten erimerkkisiä kaivukoneita 36 tonniin saakka sekä erikokoisia pyöräkuormaajia ja jyriä. Seulojen vuokraamisesta on luovuttu. Mörinöillä Nyberg  vaihtoi kuulumisia Yanmarin Magnus Taljemarkin kanssa.

Maarakennus-KFM ky:n Kaj Malmlund kävi pokkaamassa itselleen kuuden tonnin kokoluokkaan sijoittuvan, Suomen ensimmäisen XXL-ohjaamolla varustetun Yanmar SV60 -kaivukoneen.Uutuusmallin moottorina on Yanmarin 32,6 kilowatin tehoinen diesel. Tarpeen vaatiessa kone voidaan varustaa joko kumi- tai terästeloilla ja lisävastapainoakin saa 200 kiloa.

Yanmar SV60:n komentosillalla on tilaa yhtä paljon kuin monessa muutamaa tonnia suuremmassa koneessa. Jalkatilaa etenkin on runsaasti ja se lisääntyy vielä taittuvien ajopolkimien ansiosta. Hyvän ilmankierron takaa yhteensä seitsemän venttiiliä. Vakiona on ilmajousitettu istuin ja peruutuskamera seitsemän tuuman näytöllä. Säilytystilaa on niin ikään onnistuttu upottamaan ohjaamoon runsaasti.
KH-Koneiden pihamaalla oli myös yksi Yanmar varustettuna 3M-lämpökalvoilla, jotka ikkunaan kiinnitettynä estävät lupausten mukaan 50 prosenttia ohjaamoon johtuvasta auringon kokonaisenergiasta ja 99,9 prosenttia UV-säteistä. Anetcom oy:n valikoimista löytyvät erilaiset vaihtoehdot huomaamattomista kalvoista täyden näköesteen antaviin peilikalvoihin.

Lue seuraavaksi