Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Video Witraktor

Wihurin Witraktorilla on juhlavuosi. Se on tuonut Caterpillar-maansiirtokoneita Suomeen jo kunnioitettavat 70 vuotta. Mörinöillä tätä tapahtumaa kruunasi osaltaan vuodelta 1966 peräisin oleva kasipari Cat 988A, joka on vuonna 1957 perustetulla Witraktorilla kunnostettu entiseen loistoonsa. Viidenkymmenen vuoden kunnioitettavaan ikään ehtineellä pyöräkuormaajavanhuksella on ajettu yhteensä noin 100 000 tuntia ja aikanaan se on myyty uutena Suomeen.

Viimeisin omistaja oli elimäkeläinen  Kuljetus Kaukonen Oy, joka luopui aartestaan vaihtokoneena uudempaan kalustoon.  Kone on tietenkin muun muassa maalattu uudestaan ja teipattu alkuperäistä myötäilevään asuunsa. Mörinöillä se oli saanut kunniapaikan hallin päädystä. Sitä ei voinut ohittaa huomaamatta. Allaolevan videon lopussa on lyhyt pätkä siitä, kun täysin toimintakuntoista peliä ajetaan sijoilleen Mörinöitä varten.

Uusimpia Cat-kaivukonemalleja Mörinöillä edusti pyöräalustainen ja lyhytperäinen Cat M315F. Se painaa varusteista riippuen 15,8-16,7 tonnia ja on varustettu neljäsylinterisellä Cat C4.4 Acert -dieselmoottorilla (117 kW/Stage IV).  Maksimi siirtonopeus on 30 kilometriä tunnissa.

Lue seuraavaksi