Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2017: Video Rotator Oy

Rotator Oy:n toimitusjohtaja Thomas Åhman kertoi Mörinöiden yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että viime vuosi oli konekaupassa heillä varsin hyvä. Vuoden 2015 liikevaihdosta (60 miljoonaa euroa) parannusta oli 20 prosenttia eli vuonna 2016 päädyttiin lukuun 72 miljoonaa euroa. Koneita Rotator myi kaikkiaan 800 kappaletta.

”Myös koko Euroopan kysyntä on nousujohdanteinen. Tämä saattaa merkitä jatkossa joidenkin mallien toimitusaikojen pidentymistä. Koneiden meillä tehtävän varustelun määrä ja taso kasvaa sekin koko ajan edelleen”, tiivistää Åhman.

Maarakennuskoneiden myyntijohtaja Sami Laitila lisäsi, että varsinkin järeät kaivukoneet kokoluokissa 30-50 tonnia olivat viime vuonna varsin suosittuja. Bell-dumppereita Rotator on myynyt jo kaikkiaan neljä kappaletta. 

”Merlo-kurottajia on viime aikoina myyty enenevissä määrin myös kiinteistöjen hoitoon”, tiesi myyntijohtaja Jorma Puhakka.

”Myös huollon osalta on tapahtunut edelleen kehitystä. Kittilään olemme perustaneet huoltopisteen pyörillä. Oulun ja Kuopion pisteiden resursseja on parannettu ja myös Poriin on saatu liikkuva huoltopiste. Uudet sopimushuoltajat meillä on nyt Ahvenenmaalla ja Lappeenrannassa”, kertoi huoltojohtaja Harri Heikkilä.

”Jo puoleen uusista koneista tehdään huoltosopimukset ja ne pitävät aina sisällään ilman lisäveloitusta ConSite-etähallintajärjestelmän. Asiakas saa automaattisesti kerran kuussa raportin koneestaan sähköpostiinsa. Se kertoo kaiken oleellisen koneen käytöstä aina kulutuksesta hydrauliikan paineisiin.”

Rotator on aina markkinoinut myös erilaisia varaosa- ja huoltopaketteja, joilla myös vanhempia koneita pyritään pitämään täydessä iskussa.

”Tällä hetkellä tarjoamme muun muassa vanhoihin kolmossarjan kaivukoneisiin kunnostuspakettia 18 000 euron hintaan. Se pitää sisällään muun muassa pumppujen vaihdon. Pyrkimyksenä on, että esimerkiksi 17 000 tuntia ajetun koneen elinikää saadaan kasvatettua vaikkapa 6 000 – 10 000 tuntia”, lisää Heikkilä.

Lue seuraavaksi