Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2014: Kymppikerhoon lisäystä

Viime Konepörssissä 4/2014 kerrottiin Komatsun ConExpossa esitttelemistä 11-sarjan Stage IV –kaivukoneista (25 ja 50 t). Eurooppaan nämä rantautuvat myöhemmin, sillä täällä Euroopassa vuonna 2011 ensiesittelynsä saanut Dash 10-sarjakaan ei vielä ole kokonaan päivitetty.

Mansen Mörinöillä, Suomen Rakennuskone Oy:n pihamalla oli esillä nyt uusin kymppiperheen tulokas eli PC170LC-10, joka korvaa tuotannosta mallin PC160LC-8. Ensi kertaa Euroopassa nähdyn koneen työpaino on noin 18 tonnia. Sekin sai ensiesittelynsä ConExpo-näyttelyssä maaliskuussa.

Komatsu käyttää Stage IIIB  -moottoreissaan pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) sekä hiukkassuodatinta (DPF). Edelleen turboahdin on muuttuvatilavuuksinen ja hiukkassuodattimen regenerointi tapahtuu automaattisesti kuljettajan niin halutessa.

10-sarjassa työskentelyalueita on kuusi. Viisi niistä on ennallaan. Dash 10 –koneisiin on nimittäin lisätty työlaitteiden ”economy” alue. Tämä säästää polttoainetta. Aiemmissa malleissa työlaitteita käytettäessä päällä oli aina täysi ”power mode”. Muistiin voidaan nyt asettaa kymmenen eri työlaitteen hydraulivirtaus, entisen neljän sijaan.

Polttoaineen kulutuksen litroina tunnissa näkee nyt suoraan näytöltä. LED –valojen rivi näytön oikeassa reunassa kertoo vihreänä taloudellisen ajon. Valot syttyvät oranssille, kun hönkää pöntössä on liikaa.

”Olemme palkanneet jälkimarkkinointiin lisää ihmisä ja hankkineet muun muassa uusia huoltoautoja. Näin saamme enemmän kasvoja huoltotoiminnalle. Nyt ajatellaan niin, että koneen hankintahinta ei ole enää se tärkein ja merkittävin kokonaiskustannuksiin vaikuttava asia. Elinkaarikustannus on se, mikä ratkaisee”, kertoi myyntijohtaja Mauri Saksala.

”Olemme aloittaneet myös uuden vuokrauspalvelun SR-O Rent nimellä. Keskitymme vuokraamaan suurempia maarakennuskoneita eli ihan pieniä ei valikoimissa ole. Uskomme Rakennuskoneella vahvasti tulevaisuuteen ja pohjakosketus on varmasti jo saavutettu. Tilauksiakin on tullut mukavasti sisään ja katsomme eteenpäin luottavaisin mielin”, tiivisti toimitusjohtaja Kari Kokkonen kevään tuntoja.

Hän uskoo Euroopassa yleisen, mutta meillä vielä harvinaisen,  rahoitusleasingin, tulevan myös Suomen konekauppaan tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi