Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2014 kuvasatoa

Mansen Mörinät, kevään laajimmat konepäivät ovat käynnissä Tampereen seudulla. Nähtävää ja koettavaa riittää laajalla rintamalla maarakennuskoneiden ja raskaan ajoneuvokaluston tiimoilla. Päivitämme tämän otsikon alle tämän vuoden Mörinöiden kuvasatoa.

Tapahtuma on avoinna perjantaina kello 9-17 ja lauantaina kello 9-15.

Tapahtuman järjestäjät tahot osoitteineen ja kartta tapahtumapaikoista ovat Mörinöiden kotisivuilla www.mansenmorinat.fi.

Seuraa tapahtumaa myös  Mörinöiden Facebookissa.

Viimeksi päivitetty 8.4.2014 kello 14.20.

Volvolla on nähtävänä muun muassa Janhusen  Palfinger PK 110002.SH -nosturilla varustettu nosturiauto.

Arvontaa ja edullisia löytöjä.

Vianorilla on tänä vuonna päänäyttämö AgriMarketin puolella rakennusta.

Toisella puolella on pääasiassa Liebherr-kalusto.

Tampereen Autovaraosilla pääsee tutustumaan aivan juuri uudistettuun myymälään.

Vehon koeajokalusto viihtyi tienpäällä.

KH-Koneiden pihassa oli kovasti kiinnostuneita Hiluxin ympärillä?

Ei kun eihän siinä Toyotan merkkiä olekaan. Kyseessä on Truckmasters OX, joka kyllä on pitkälti sama kuin Hilux, mutta siihen on vaihdettu Dynan taka-akseli ja autoon on saatu kantavuutta 1320 kg. Ja rekisteröinti tapahtuu kuorma-autoksi, joten se saadaa viisipaikkaisena. Moottorina on 171-heppainen D-4D, vaihteisto automaatti ja varustelut ylelliset. Vetopaino on 3500 kg, mutta yhdistelmän kuljettaminen vaatii keskimääräistä enemmän kirjaimia ajokorttiin. Hinta jää karvan alle viidenkymmenentonnin ilman alvia.

Mesi-Auto Oy:n hieman vanhempaa Mörinäkalustoa

SVK-Liftillä riitti vierailijoita aamuvarhaisesta lähtien.

Konemiesten verkkokauppa Maspart.com oli koonnut Pirkkalan Turkkiradalle 16 yrityksen muodostaman kattavan kone- ja varaosanäyttelyn, jossa tarjouksia löytyi pyöräkuormaajista kemikaaleihin.

Maspart.comin Seppo Salomäki ja Arto Ylinen olivat tyytyväisiä runsaaseen tuotevalikoimaansa.

Mörinöillä esiteltiin myös keravalaisen MotoCut Oy:n innovatiivinen koura betonipaalujen katkaisuun. Katkaisukoura soveltuu 5-25 tonnin kaivukoneisiin ja työssä käytetään timanttilaikkoja.

Suomen Kaasutinexpertti Oy esitteli Millers Oilsien tuotteita, kuten biodieselin puhtaana pitämiseen käytettäviä tehoaineita.

LiuGongin tuotteet olivat Mörinöillä esillä kattavalla repertuaarilla minikaivureista telakoneisiin ja pyöräkuormaajiin.

Uutta ja vanhaa sulassa sovussa.Vanaja keräsi runsaasti nostalgisia katseita Mörinöiden kokeneimmilta vierailijoilta.

Konekeskon Esa Väänäsellä (oik.) oli Mörinöillä ilo luovuttaa Magni-kurottaja porilaisen Rakennus ja Tekniikka Haaslahti Oy:n Jari Majavalle (vas.) sekä Mikko Haaslahdelle. Henkilökorilla ja vinssillä varustettu Magni RTH 5.23 lähtee messuilta suoraan hissirakennuskohteeseen Vantaalle. Väänänen kertoo, että Magni tullut Suomen nostomarkkinoille jäädäkseen ja jo nyt maahan on myyty noin kymmenkunta italialaisen perheyrityksen huipputuotetta.

Hyväkoneen ja Jatkoneen uudet toimitilat avattiin Pirkkalan Turkkiradalla Mörinöiden tahtiin.

Jatkone Oy:n Jorma Hietanen (oik.) luovutti Mörinöillä Camion-perävaunun Kiinteistöpalvelu T. Pohjoselle Renkoon. Asiakkaan toiveesta John Deeren väreihin maalatun ja kovaan käyttöön rakennetun perävaunun vastaanottivat Tero Pohjonen (kesk.) sekä hänen kanssaan runsaasti yhteistyötä tekevä Antti Torttila.

Jatkoneen Jorma Hietanen luovutti Mörinöillä myös Giant-pienkuormaimen, kun kankaanpääläinen Sata-Hämeen Asennus vastaanotti ensimmäisen kuormaimensa. Ketteryyden ja voimakkuuden yhdistävä monitoimikone lähtee piha-, pohja- sekä nostotöihin pääkaupunkiseudulle ostajansa Jarno Kanniston mukana.

Koulutuspalvelu Turvakortit esitteli turvakortti- sekä ammattipätevyyskoulutuksiensa mielenkiintoisia tarjouspaketteja.

Mörinöillä voi törmätä myös eksoottisiin ajopeleihin…

Konekolmikko.

Lokotrack LT330D, Metson uusi, mullistava jälkimurskausyksikkö, sai maailmanensi-iltansa Mansen Mörinöillä. Uutuustuote keräsi ympärilleen paljon kiinnostuneita murskausalan ammattilaisia. Lyhyessä ajassa LT330D:stä on kätelty kaksi kauppaa Suomeen.

Lokotrack LT330D, kuten Las Vegasissa esitelty pikkuveli LT220D, perustuu tehokkaan murskaimen ja seulan asennukseen samalle rungolle, kompaktisti kuljetettavaksi kokonaisuudeksi.

Wihurin pihalla Caterpillarin kuljettajakilpailussa kuljetettiin metallikuulaa labyrintissa. Nopeiten suoriutunut lähtee edustamaan Suomea Englantiin.

Puikoissa Jussi Lammasniemi, SOL.

Janne Mäkinen MeramaTec Oy:stä esitteli CE-hyväksytyn kattoristikoiden nostoapuvälineen. Nostoapuvälineen kehitystyö tapahtui paljolti asiakkaiden ja markkinoiden toiveesta.

”Turvalliset kattoristikoiden asennukset ovat nyt kaikkien toimijoiden ulottuvilla, sillä apuväline on hinnoittelultaan erittäin asiakasystävällinen”, kertoi Mäkinen.

Lue seuraavaksi