Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2014: Kobelcolla kulkee

Mörinöillä Konekeskon linjajohtaja Riku Rahikka kertoi Konepörssille, että Kobelco-kaivukoneiden kauppa kulkee. Kaikki maahan saadut koneet on myyty heti, eikä varastoja ehdi syntymään. Tämän vuoden ennakkotilaukset on tehty ja Suomeen tuleekin useita uusia Kobelcoja tänä vuonna.

Ensiksi Eurooppaan tuotiin lyhytperäiset mallit ja nyt Suomessakin esillä oli lyhytperäisten lisäksi jo ensimmäinen konventionaalinenkin malli, noin 22 tonnia painava SK210 LC. Muut tällä hetkellä Euroopassa saatavilla olevat pitkäperäiset sijoittuvat kokoluokkiin 26, 37 ja 48 tonnia. Kobelcon kotisivujen mukaan 80 tonnin SK850LC on myös tulossa lähiaikoina Eurooppaan.

Linjajohtaja Riku Rahikka hymyilee kilpaa kevätauringon kanssa. Kobelco on vuosien tauon jälkeen nousemassa nopeasti uudestaan erittäin suosituksi kaivukonemerkiksi.

”Kobelco on ollut ja on tietenkin edelleen Konekeskolle varsin tärkeä merkki. Koska meillä on jo pitkät perinteet japanilaiskoneesta, niin olemme lähteneet varsin innostuneina tekemään työtä tämän uuden tulemisen kanssa.”

Toinen uutuustuote oli Kubotan runko-ohjattu, pieni pyöräkuormaaja mallimerkinnältään RT280D. Konekeskon kevättarjouksessa konetta myytiin kauhalla ja trukkipiikeillä varustettuna 39 500 euron hintaan (alv 0 %).

2700 kiloa painava Kubota RT280D on kuusijäsenisen malliston suurin. Moottoriteho on 33 kilowattia ja nostovoima maksimissaan 2600 kiloa. Siirtonopeus on 25 kilometriä tunnissa.

 

Konekeskon rompetori oli suosittu paikka. Paljon erilaisia koneiden osia oli laitettu pilkkahinnalla myyntiin ja vipinää riitti.

Konekeskon Tampereen varaosamyyjä Harri Hämäläinen ja Kari Mäkikoskela Kihniöstä tutkivat suodattimia, joita Mäkikoskelan mukaan lähtikin aimo annos. Rompetori onkin oiva keino laittaa varastohyllyille juuttuneet osat kiertoon.

Lue seuraavaksi