Uutiset

Työkoneet

Manitou kasvaa Euroopassa

Manitou on vahva Euroopassa. Myynti kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 8,1 prosenttia.

Euroopan markkinat olivat Fillen mukaan kaksijakoiset; Espanjan ja Iso-Britannian trendi on laskeva kun taas Saksan, Belgian ja Itä-sekä Keski-Euroopan markkinat osoittivat kasvun lukuja.

”Maastotrukkien myynti kasvoi eniten kun taas henkilönostimien myynnin taso pysyi kutakutakuinkin viime vuoden tasossa huolimatta eurooppalaisten vuokraamoiden myynnin laskusta.”

”Tilauskantamme on myös pienentynyt maaliskuusta lähtien. Tämä johtuu pitkälti lyhentyneistä toimitus- ja läpimenoajoista. Tämä tarkoittaa sitä, että jälleenmyyjien ei enää tarvitse tehdä tilauksia kovinkaan paljon etukäteen. Tilauskannan laskuun vaikuttaa myös Iso-Britannian rakentamissektorin hiljentyminen kesällä”, jatkaa Fille.

Manitoun puolen vuoden myynti osoittaa 8,1 prosentin kasvua ja volyymi on 725 miljoonaa euroa. Espanjassa myynti laskoi peräti 70 prosenttia eli 79 miljoonasta vajottiin 24 miljoonaan. Vastaavasti Ranska kasvoi 18,5 prosenttia (297 milj. euroa) ja Saksa 44 prosenttia (42 milj. euroa). Benelux-maissa Manitoulla meni myös hyvin, sillä myynti kasvoi 89 prosenttia 65 miljoonaan euroon. Myös Puolassa rakennettiin vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla rajusti sillä Manitou tuplasi myyntinsä siellä viime vuoteen verrattuna. Kurottajia, trukkeja ym. Manitou-kalustoa ostettiin Puolassa 17 miljoonalla eurolla.

Kurottajien puolen vuoden myynnin arvo oli 499 ja nostimien 52 miljoonaa euroa. Trukkien ja varastokalusteitten myynti oli 55 miljoonaa.

Manitoun heinäkuun lopun tilauskirja näyttää 18 prosentin parannusta viime vuoteen verrattuna. Koko vuodeksi 2008 povataan noin 8-10 prosentin kasvua.

Yksi myyntiin miinuskerkkisesti vaikuttava tekijä on yhteistyön loppuminen New Holland-kurottajien kokoonpanossa. Vuoden 2007 ensimmäisen puoliskon NH-yhteistyön arvo oli 13,1 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: www.manitou.com ja www.konekesko.com

Lue seuraavaksi