Uutiset

Työkoneet

Magnilta uusi kauko-ohjaus

Italialainen kurottajavalmistaja Magni tuo markkinoille uuden monipuolisen kauko-ohjaimen teleskooppikurottajiinsa. Sen avulla kaikkia kurottajan toimintoja, niin nostoja, lisähydrauliikkaa kuin voimansiirtoakin voidaan hallita koneen ulkopuolelta tai vaikkapa henkilökorista. Ohjain on täysin uusi ja sen hallittavuuteen ja käytön helppouteen on Magnin mukaan kiinnitetty kehitystyössä paljon voimavaroja.

Kahden minijoystickin avulla hallitaan tukijalkoja, voimansiirtoa ja hydrauliikkaakin. Eri värit symboloivat eri toiminta-alueita. Tukijaloille on varattu vaaleanpunainen, voimansiirrolle sininen ja hydrauliikalle keltainen väri. Tätä väriä tunnustetaan minivipujen vieressä olevissa symboleissa.

Esimerkiksi tukijalkoja voidaan vasemman puoleisen vivun avulla ajaa joko erikseen tai yhtaikaa. Korista konetta ajettaessa, on kuljettajan painettava erillistä turvakatkaisinta samaan aikaan kun ohjaa voimansiirtoa. Tällä estetään se, että kuljettaja vaikuttaisi voimansiirtoon vahingossa. Kauko-ohjaimesta voidaan valita joko yhden tai viiden kilometrin tuntinopeusalue. Korista siirrettäessä puomin on osoitettava eteenpäin, eikä kori voi olla yli kolmen metrin korkeudessa.

Keltaisella alueella toimittaessa kaikki kurottajan nostoon liittyvät toiminnot ovat käytettävissä ylävaunun pyöritystä sekä puomin nostoa ja työlaitteen kallistusta myöten.

Lue seuraavaksi