Uutiset

Työkoneet

Magni-kurottaja maailman suurimmalla nostokapasiteetilla

Magni Telescopic Handlers Srl esittelee HTH 45.14 –mallin – kurottajan maailman suurimmalla nostokapasiteetilla. Magni HTH 45.14 –kurottajassa on markkinoiden suurin nostokyky ja erittäin kompaktit ulkomitat – jopa pienemmät verrattuna kilpailijoiden pienemmän nostokapasiteetin koneisiin. Kone on suunniteltu erityisesti raskaaseen teollisuuteen ja kaivoksille.

Magni HTH 45.14 -kurottajan maksiminostokyky on 45 tonnia 1200mm painopisteellä ja maksiminostokorkeus 14 metriä. Kurottajassa on 7,2 litrainen, kuusisylinterinen, 320 hevosvoimainen Euro 4 Mercedes-Benz-moottori, jonka maksimivääntö on 1300 Nm. Kone on suunniteltu erityisesti raskaaseen teollisuuteen ja kaivoksille esimerkiksi teräsrullien, kaapelikelojen, konttien, renkaiden ja kiviaineksen nostoon ja liikutteluun.

Magni HTH 45.14 tarjoaa markkinoiden suurimman nostokyvyn, mutta samalla kompaktimmat ulkomitat kuin kilpailijoiden pienemmän nostokapasiteetin koneissa. Koneen voimansiirto on hydrostaattinen: siinä on elektronisesti ohjattu Bosch Rexroth -pumppu ja kaksi hydrostaattista säätötilavuusmoottoria. Koneessa on myös kolmivaihteinen hydraulinen power shift -vaihteisto (täysin automaattinen vaihteisto, jossa kolme nopeutta eteen/taakse). Koneen taka-akseli on kallistuva ja koneessa on elektroninen kuormanhallintajärjestelmä. Konetta varten on saatavilla myös runsas määrä lisävarusteita, joiden avulla se saadaan soveltumaan todella monipuolisesti erilaisiin nosto- ja kuormaustöihin.

Kuten muissakin Magni-kurottajissa, myös tässä HTH-sarjan suurimmassa koneessa hyödynnetään Magnin omaa ohjaamokonseptia, jonka ominaisuuksia ovat: säädettävä ohjauspylväs, joka mahdollistaa helpon kulun ohjaamoon/ohjaamosta sekä ajoasennon yksilöllisen säädön; kaksi monitoimista, CAN-väylän kautta kytkettyä Sauer Danfoss -hallintavipua ylävaunun, puomin ja työlaitteen kaikkien liikkeiden ohjaamiseen; täysin suljettu ja paineistettu ohjaamo varustettuna tehokkaalla ilmanvaihtojärjestelmällä (240 m3 tunnissa) ISO 10263 -standardin mukaisesti; 100 % tuloilman suodatus; lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä vakiovarusteena, tarvittaessa sisäilman kiertomahdollisuudella; FOPS/ROPS-hyväksytty; säätimet koottu kosketusnäyttöön – kosketusnäytön vaihtoehtona näyttösivuja voidaan selata myös hallintavivulla.

Uusi pikakiinnitysjärjestelmä lisää nostokykyä pienemmän puomin päähän kohdistuvan painon ansiosta ja parantaa turvallisuutta käytettäessä erityisen herkkien työlaitteiden kanssa, esim. pitkät jibipuomit tai työkorit. Myös HTH 45.14 on varustettu myös radiotunnistejärjestelmällä (RFID) puomin päässä; se tunnistaa käytössä olevan työlaitteen automaattisesti, kun se kytketään koneeseen.

Magni-teleskooppikurottajien sähköjärjestelmä on suojattu kotelointiluokan IP67 mukaisesti ulkoisia vaikutuksia, kuten vettä ja pölyä vastaan. Jännite on 24 V ja koneessa on CAN-väyläohjaus, joka välittää kaiken tiedon asennetuista sähkölaitteista, jolloin tiedot moottorista, voimansiirrosta ja kuormanvalvontajärjestelmästä voidaan näyttää kosketusnäytöllä.

Lue seuraavaksi