Uutiset

Työkoneet

Maatalouskonemessut tukee tiedolla maatalousyrittäjiä

MaatalousKonemessujen ohjelman pääteemana on Maatalous- ja maaseutuyrittäjien tulot nousuun. Elinkeinoelämän muutoksista, tulevaisuuden mahdollisuuksista ja uusista tutkimuksista kertovat messuilla huippuasiantuntijat. Tänä vuonna on myös erityisen paljon viljelijöiden kokemuspohjaisia puheenvuoroja. MaatalousKonemessut järjestetään 5.–7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Ohjelma jakautuu kolmeen aihekokonaisuuteen, jotka ovat peltoviljely, kotieläintuotanto ja bisnes. Jokaisessa aihealueessa näkyy vahvasti talous- ja markkinointinäkökulma, uusien teknologioiden vaikutukset, ympäristöasiat ja turvallisuus. MaatalousKonemessuilta maatalousyrittäjät saavat tärkeää ja arvokasta tietoa oman työnsä ja yrittäjyyden tueksi.

”Vastuullinen tuotanto ja viljely, eläinten terveys, elinkeinoelämän tukeminen, uudet liiketoimintamahdollisuudet, erilaiset energiaratkaisut, sadonmittaukset, täsmäviljely, riskien hallinta kemikaalittomassa maataloudessa, riskienhallinta kokonaisuutena ja markkina-asiat ovat aiheita, joista maatalousyrittäjien on tärkeätä tietää. Nämä kaikki ovat esillä ohjelmassamme yrittäjien onnistumisien kautta”, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila ProAgria Keskusten Liitosta. ”Syksyllä kuullaan myös koronakriisin vaikutuksista maatalouteen ja siitä opituista asioista.”

Anttila on erittäin tyytyväinen ohjelmaan ja yhteistyöhön eri toimijoiden kesken. ”On ollut hienoa rakentaa näin upeaa ohjelmaa ja olen iloinen, että yhteistyö eri toimijoiden kanssa on tällä alalla niin saumatonta ja rikastuttavaa. Koko ohjelma julkaistaan syyskuussa.”

ProAgria on koonnut ohjelman yhteistyössä Messukeskuksen ja seuraavien toimijoiden kanssa: 4dBarn, Faba osk, Laidunyhdistys (Nurmipalkinto), Lantmännen Oy, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Maanmittauslaitos, Maaseutuverkosto, Maitoyrittäjät ry, Mela (Turvallinen maatila -palkinto), Mtech Oy, Pihvikarjaliitto, Pölyhyöty-hanke, Ruokavirasto, Suomen Sikayrittäjät ry, Svenska Lantbrukssällskapens förbund SLF, Vaasan Oy (Tuottajalle kiitos -stipendi) ja Suomen Messusäätiö (Agri-Inno-palkinto).

www.maatalouskonemessut.fi

Lue seuraavaksi