Uutiset

Työkoneet

Maatalouskonemessut tarjoaa maskit kaikille veloituksetta

MaatalousKonemessujen 2018 kävijöille tehdyn kyselyn mukaan kävijät kokevat turvalliseksi tulla 5. – 7.11.2020 Helsingin MaatalousKonemessuille, jos kävijät ja näytteilleasettajat käyttävät maskeja. Turvallisuuden takaaminen on tapahtumalle ensiarvoisen tärkeätä, joten MaatalousKonemessut tarjoaa kaikille maskit veloituksetta.

Kotimaisen maatalouden tärkeys on huomattu ja kotimaisen ruoan arvostus on kasvussa. Juuri nyt yrittäjät tarvitsevat tukea, tietoa ja inspiraatiota. MaatalousKonemessujen teemana onMaatalous- ja maaseutuyrittäjien tulot nousuun. Haluamme varmistaa, että tapahtumaan on turvallista tulla ja siksi jaamme maskit kaikille. Maskit ovat käytössä myös Messukeskuksen henkilökunnalla”, kertoo Leo Potkonen Messukeskuksesta.

”Teimme viime kerran kävijöille kyselyn ja kysyimme maskien käytöstä. Se oli vastanneille hyvin luonnollista ja lisää turvallisuudentunnetta. Kävijäkyselyyn vastanneet pitivät maskien käyttämistä hyvänä asiana.”

MaatalousKonemessujen kävijöiden on helppo käyttää maskeja, sillä esimerkiksi viljelijät ovat käyttävät suojaimia jatkuvasti omassa työssään. Marraskuussa maskin käytöstä on saattanut tulla myös arkea. Maskittamista pidetään vastuullisena päätöksenä ja sen avulla taataan kaikkien messuosallistujien turvallisuus.

MaatalousKonemessuilla vieraili vuonna viime kerralla 16 800 kävijää. Kyselyyn vastanneista (530) enemmistö (92 %) oli tulossa marraskuussa järjestettäville messuille. Ainoastaan 6 prosenttia ilmoitti koronan vaikuttavan lähtöpäätökseen kielteisesti. Kysely lähetettiin yli 8000 messuilla käyneelle.

Entistä suurempi osa kävijöistä on tulossa messuille omalla autolla. Messukeskuksen lähes 5000 pysäköintipaikan kapasiteetti takaa jokaiselle kävijälle autopaikan. Messukeskus on hyvien liikenneyhteyksien päässä kaikkialta Suomesta ja kaikki junat pysähtyvät Pasilan asemalla.

Messukeskuksen turvallisuus huippuluokkaa

Messukeskus on nostanut kesän aikana hygieniatasoa entisestään varustamalla kaikki tilansa käsidesiautomaatein ja turvavälimerkinnöin. Messukeskuksessa on myös sujuva sisääntulo automaattiportteineen, mahdollisuus sähköiseen maksamiseen, pleksein suojatut palvelupisteet ja kosketusvapaat hanat kaikissa saniteettitiloissa. 

Tehokas ilmastointi ja korkeat hallitilat parantavat turvallisuutta. Raikas, sisään tuleva ilma suodatetaan tarkimman F7-tason suodattimilla. Maatalouskonemessujen käyttämiin tiloihin sisääntulevan ilman kapasiteetti on huippuluokkaa. Messukeskuksen tilat mahdollistavat viime kerran kävijämäärällä  jokaiselle kävijälle kahdeksan neliömetrin tilan, joten turvavälit on helppo hoitaa kuntoon.

Messukeskus julkisti ensimmäisenä messujärjestäjänä Suomessa kattavat koronaturvallisuuteen liittyvät ohjeet jo kesän alussa. Nyt Messukeskus on kouluttanut koko henkilökuntansa toimimaan ohjeiden mukaisesti.  Ohjeet perustuvat messualan kansainvälisen kattojärjestön UFIn ja alan suomalaisen kattojärjestön Messu- ja tapahtumajärjestäjät ry:n suosituksiin. Niissä huomioidaan tarkasti THL:n ohjeet ja Aluehallintoviraston määräykset. 

Helsingin MaatalousKonemessut toista kertaa Messukeskuksessa
Suomen suurin maatalousalan sisätapahtuma Helsingin MaatalousKonemessut järjestetään 5.–7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumassa vieraili viime kerralla (2018) 16 800 maa- ja metsätalousalan ammattilaista sekä ulkoalueiden hoidon ja urakoinnin koneista ja laitteista kiinnostunutta ammattilaista. Näytteilleasettajia oli yli 350.  Tänä vuonna tapahtuma laajenee ja se järjestetään viidessä Messukeskuksen hallissa.

Messukeskus järjestää MaatalousKonemessut yhteistyökumppaneinaan AGCO Suomi, Agritek, Hankkija, Lantmännen Agro, NHK-keskus, ProAgria ja Turun Konekeskus. 
Lue seuraavaksi