Uutiset

Työkoneet

Maarakennuskuljettajat Taitaja-kisoihin

Maarakennuskoneenkuljetus on viimein päässyt näytöslajiksi Taitaja-kisoihin. Tulevien maarakentajien taidonnäytteitä pääsee ihailemaan jo Helsingin kisoissa vuonna 2017.

Rakennus- ja kiinteistöalan Vetovoima ry:n asiamies Janne Suntion ja MANK ry:n Nuoria infratöihin -projektin projektipäällikkö Panu Tuomisen sitkeä työ on tuottanut hedelmää. 13.1.2016 Skills Finlandin kanssa pidetyssä kokouksessa varmistui, että maarakennuskoneenkuljetuksesta tulee näytöslaji 2017 Helsingissä pidettäviin Taitaja-kisoihin. Jatkossa maarakennuskoneen käyttö on pysyvä osa kisojen lajiperhettä. Lajivastaavana organisaationa toimii TTS Työtehoseura, varavastaavana JAO ja yritysyhteistyökumppanina INFRA ry:n jäsen Destia Oy.

Taitaja on Skills Finland ry:n toiminnan näkyvin vuosittainen tapahtuma ja maan suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Tapahtuma koostuu ammattitaidon SM-kilpailuista, Taitaja9-kilpailusta, TaitajaPLUS-kilpailuista ja oheisohjelmasta. Kisaamaan pääsevät kilpailuvuonna 20 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisessa koulutuksessa olevat nuoret. Taitaja koskettaa monia. Vuosittain järjestetään kymmeniä semifinaaleja, joihin osallistuu yli tuhat opiskelijaa. Finaalissa kilpailee yli 400 oman alansa nuorta huippua, ja kilpailupaikalle tulee kymmeniä tuhansia katsojia.

Ratkottavana on yli 40 ammattitaitolajin suomenmestaruudet.

Lue seuraavaksi