Uutiset

Työkoneet

Maarakennus T. Haavisto 50 vuotta

Maarakennus T. Haavisto on kulkenut pitkän polun vuodesta 1969, jolloin Toivo Haavisto aloitti ammattimaisen maarakennusurakoinnin Tampereen kaupungin sähkölaitoksen tehtävissä yhden Ford-kaivurikuormaimen voimin. Tällä hetkellä yritys työllistää alihankkijoineen lähes 50 henkilöä ja monipuoliseen osaamiseen panostanut yritys seisoo vankasti monen tukijalan varassa.

Vuonna 1979 T. Haavisto Ky vietti kymmenvuotisjuhliaan Vestonkadulla Tampereen Leinolassa koko henkilökunnan voimin. Sama, osaavaa henkilökuntaa arvostava asenne on mahdollistanut kasvun nyt jo lähes 50 henkilöä työllistäväksi monipuoliseksi alan edelläkävijäksi.

Maarakennus T. Haaviston menestys on kautta koko yrityksen historian perustunut ahkeruuden ja ammattitaidon lisäksi ennakkoluulottomuuteen ja uusien toimintatapojen nopeaan omaksumiseen. Yrityksen toimialoja on aina laajennettu tarpeen mukaan ja teknisessä kehityksessä on aina kuljettu alan kärkijoukoissa. T. Haaviston kone- ja varustehankinnat ovat useinkin herättäneet kysymyksiä niin toimeksiantajien kuin kilpailijoiden parissa, mutta tehokkuuden tuoma menestys on yleensä osoittanut T. Haaviston löytäneen oikean toimintatavan hankaliinkin urakoihin. Esimerkkeinä toimivat vaikkapa piikkausrobotti sekä traktorikaivurin henkilönostin, joiden käyttö levisi alan käytännöksi nopeasti. Sama pioneeriasenne on jatkunut toisen polven yrittäjissä ja Jussi sekä Jari Haaviston johdolla kasvava yhtiö kulkee edelleen vahvasti eteenpäin osaavan henkilökunnan sekä nykyaikaisimman teknisen kehityksen kautta.

Monipuoliset kokonaispalvelut

Maarakennus T. Haavisto toimii lähinnä Pirkanmaan alueella ja tällä hetkellä yritystä työllistävät eniten omakotirakentaminen sekä teollisuuden rakennus-, purku- ja saneeraustyöt. ”Pirkanmaa on hyvin vahva kasvukeskus ja alan kovasta kilpailusta huolimatta tekemistä on riittänyt. Suurena apuna on hyvä maineemme, jonka kautta urakkatarjouksia on kyselty hyvin monipuolisesti. Viime vuoden aikana suoritimme esimerkiksi yli 140 omakotitalojen maarakennusurakkaa ja lisäksi teollisuuden saneeraukset, purkutyöt sekä koneperustuksien valmistus työllistivät meitä hyvin runsaasti”, kertoo T. Haaviston toimitusjohtaja Jussi Haavisto.

T. Haaviston urakoiden tehokkuus ja korkea työn laatu eivät ole sattumaa, sillä takana on pitkäjänteinen suunnittelu, henkilökunnan koulutus ja ensiluokkaiset työkoneet. ”Olemme aina panostaneet nykyaikaiseen, hyvin varusteltuun konekantaan ja tämä on ollut selkeästi oikeaan osunut ratkaisu. Investointimme ovat useinkin olleet hyvin mittavia, mutta nopeus ja asiakkaita miellyttänyt työn taso on tuonut sijoitukset ajan kanssa nopeastikin takaisin. Tulemme myös jatkossa pitämään silmämme auki ja tulemme vastaamaan alan kehitykseen niin konekannan laadun kuin määränkin puolesta”, Haavisto lupaa.

Jussi Haavisto tuntee vastuunsa

Toisen polven yrittäjä Jussi Haavisto on kasvanut sisälle perheyritykseen, vaikkakin työskenteli nuoruudessaan myös muiden toimijoiden palveluksessa ja suoritti esimerkiksi insinöörikoulutuksen harjoittelujaksonsa alan muissa yrityksissä. ”Osaan arvostaa koulutuksen merkitystä ja nykyisissä valtuusto- ja muissa edustustehtävissäni olen työskennellyt voimakkaasti nuorten opintojen ja työharjoittelujen puolesta. Esimerkkinä toimii Kangasalan ysiluokkalaisille järjestetty omakustannehintainen työturvallisuuskorttikoulutus, joka avasi monelle ovet työelämään.”

Jussi Haavisto onkin jo nuoruusiästä ollut hyvin kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja reitti on kulkenut eri oppilaskuntien ja kunnallispolitiikan kautta kansanedustajaehdokkuuteen. ”Työni kautta olen tottunut laajojen ja usein vaikeidenkin projektien läpiviemiseen aina suunnitteluista päätökseen saakka. Tämä vaatii kovaa tahtoa, mutta samalla myös yhteistyökykyä ja joustavuutta monipuolisissa toimintaympäristöissä”, Haavisto korostaa.

Työtä ja turvallisuutta

Jussi Haavisto on ollut jo vuosia politiikassa mukana, mutta politiikoksi hänellä on harvinaisen selkeä sanoma. Suoraselkäisellä miehellä oikeudenmukaisuus on verissä ja Haavistolla onkin selkeät näkemykset esimerkiksi työllistymistä haittaavien kannustinloukkujen purkamiseen sekä turhan byrokratian poistamiseen.  ”Katson tilanteita isolla perspektiivillä, mutta luonnollisesti Pirkanmaan tapahtumat, kuten tunnin junayhteys, Tampereen raitioliikenteen kehitys sekä alueen työllisyystilanne ovat lähellä sydäntäni.”

”Työskentelen jatkuvasti myös nuorten työllistymisen sekä syrjäytymisen estämisen puolesta. Lisäksi yksityiskohtaisempana tavoitteenani on pikavippien kuriin laittaminen, sillä niiden liika helppous liitettynä järjettömään korkotasoon on ajanut erityisesti nuoria vakaviin taloudellisiin ongelmiin. Kaikessa toiminnassani katsonkin jo vuosien päähän eteenpäin, sillä nyt tehdyillä väärillä päätöksillä ja säästökohteilla voi olla tuhoisia vaikutuksia tuleville sukupolville”, päättää Haavisto.

Lue seuraavaksi