Uutiset

Työkoneet

Maanrakennus Esa Salminen Oy viettää merkkivuosiaan

Moni voi kehua olevansa merkkiuskollinen, mitä tulee autoihin tai koneisiin. Salmista on kuitenkin vaikea tässä asiassa peitota. Vuonna 1964 hän nimittäin osti ensimmäisen Volvonsa mallia H10 ja nyt hankittu 24 tonnin painoinen Volvo L150F on jo viideskymmenes yritykseen ostettu Volvo. Se ensimmäinen eli ”väärinpäin” käännetty, pienillä takapyörillä ohjaava H10 oli jo 60-luvulla edistyksellinen kone, jossa oli mm. vaakanosto aisoissa.

”Minä ostin vuonna 1966 myös ensimmäisen nelivetoisen Volvon mallia 640 Suomeen”, muistaa Salminen.

Ja kyseessä olikin tuolloin, reilut 40 vuotta sitten varsin moderni kone. Siihen sai jo silloin mm. hydraulisen pikakiinnikkeen, mikä kertoo skandinaavisen konevalmistuksen edistyksellisyydestä. Moottorina oli kolmisylinterinen ja 69 heppainen Volvo BM. Ja jo tuolloin toimilaitevalikoima käsitti 70 erilaista työvälinettä.

”Vuonna 1975 ostin ensimmäisen runko-ohjatun pyöräkuormaimen. Aina meiltä on vaihdossa annettu vanhat koneet ja nyt kalustossa on kuusi Volvo-merkkistä pyöräkuormainta. Tähän uuteen Volvo L150F-malliin menee vaihdossa kaksi konetta, joten määrä meillä putosi yhden koneen verran. Vihtijärveltä Ruduksen montulta vaihtokoneeksi lähtee 2005 mallinen E-sarjan Volvo L150. Siinä tunteja on kait noin 11.500. Tekee lähes 3000 tuntia vuodessa”, laskee Salminen.

Kaikki mausteet

Uusi Volvo L150F on varustettu kaikilla herkuilla.

”Siinä on vaaka, vipuohjaus, aisojen jousto, peruutuskamera sekä Ruduksen tietokonejärjestelmä. Vanhasta koneesta pitääkin seuraavaksi siirtää monttukohtainen ohjelma tähän uuteen”, jatkaa Salminen. Tietokoneelle tulee suoraan Rudukselta tilaukset ja kuormalaput menee työmaalta vastaavasti konttorille.

Kaikki Salmisen kuusi pyöräkuormainta ovat Ruduksella kiviaineshommissa eri puolella Etelä-Suomea. Malleista kaksi on suurempaa kokoluokkaa 180 ja neljä sataviiskymppisiä. 120 –mallejakin on Salmisella ollut, mutta pitää kokoluokkaa liian pienenä sorahommiin. Rudus on ollut Salmisen työnantajana jo yli 20 vuotta.

”Ruduksen kiviainestuotannossa olemme saaneet pitkään työskennellä ja mitään katoksia ei ole ollut. Molemmin puolin homma on vissiin toiminut”, tiivistää Salminen pitkää yhteistyötä.

”Kuljettajilta meillä vaaditaan vankkaa ammattitaitoa varsinkin hiekan pesussa ja seulonnassa. Laboratoriosta tulee äkkiä palautetta jos lopputuotteet eivät ole käyrässä eli sellaista silmää kuskeilta kyllä vaaditaan. Vanhin kuski minulla on ollut jo yhtäjaksoisesti 20 vuotta”, kehaisee Salminen.

Sorabisnes on hänen mukaansa hiljentynyt viime kesästä aika lailla, joskin syksyä kohti on taas piristystä havaittavissa. Vaikka Salmisella on ikää jo 70 vuotta, ei se paljon miehen liikkeissä näy.

Juttu luistaa ja koneita mies ajaa edelleen kahdessa vuorossa joka toinen päivä.

Lue seuraavaksi