Uutiset

Työkoneet

Lundberg IIIB–päästöluokkaan

Lännen Tractors Oy toi markkinoille viime vuonna Lundberg 5210 ja 7210 -taajamatraktoriuutuudet. Tänä vuonna molemmat mallit päivittyvät IIIB-päästörajoihin ja mallimerkinnät ovat vastaavasti 5220 ja 7220.

Lepaa 2014 -näyttelyssä oli esillä malli 5220 (kuva).

Tuotanto uusille Stage IIIB -malleille on alkamassa.

Viime vuoden malleissa oli jo uusi ohjelmoitava näyttö, joka korvasi kaikki erilliset mittaristot ohjaamossa. Näytön kautta suoritetaan kaikki työ- ja työlaitekohtaiset ohjelmoinnit. Muistipaikkoja on viisi.

Huoltomiesten työtä helpottaa se, että näytön kautta saadaan esille sähköisen hallinnan parametreja kuten katkaisijoiden ja antureiden toimintaa. Myös joystick-hallinta uusittiin jo vuosi sitten. Ohjaamon ilmakierto parani myös lisättyjen suuttimien ansiosta ja jalkatilaakin ohjaamoon kasvatettiin. Myös etukuormaajan aisasto vahvistettiin.

Kaikki edellä mainitut muutokset on säilytetty uusissa Stage IIIB-malleissa ja niiden lisäksi on tehty lisää parannuksia.

Moottori on nyt 4,5 litrainen ja kuusisylinterinen ja tehoa saadaan 97 kilowattia. Stage IIIB-arvot alitetaan pakokaasujen takaisinkierrätyksellä ja partikkelisuodattimella (EGR+DOC+DPF). Moottorin uusimisen myötä myös konepeitto on konstruoitu uudelleen. Se ei enää käänny ylös taakse, vaan huoltokohteet saadan esiin auki vedettävien sivuluukkujen takaa. Takapään hydrauliliittimet sijoitetaan asiakkaan tarpeen mukaan konepeiton molemmin puolin.

Polttoainesäiliö on sijoitettu siten, että täyttö tapahtuu konepeiton ulkopuolelta, oikean takapyörän takaa. Sen tilavuus on nyt 100 litraa.

Koneen takana, helposti irroitettavan maskin takana ovat jäähdytinnesteen tason näyttö ja nesteen täyttö.

Hannu Siukola näyttää, kuinka akut on sijoitettu nekin uudestaan koteloonsa koneen taakse vasemmalle.

Myös päävirtakatkaisija ja sähkökeskus ovat nyt kotelossa.

Uudet 5220 ja 7220 taajamatraktorit on otettu Ruotsin tehtaalla tuotantoon ja toimitukset alkavat syyskuun alussa. Myöhemmin markkinoille tuodaan vielä mallit 4120 ja 4220. Niissä kaikki ominaisuudet ovat kuten edellä. Eroavaisuus tulee moottorista, joka on nelisylinterinen ja kolmelitrainen (80 kW).

”Uutuuksissa on säilytetty Lundbergien hyvät vanhat ominaisuudet kuten 50 kilometrin tuntinopeus sekä säätyvä työhydrauliikka suurella moottorihydrauliikan tuotolla”, muistuttaa tuoteryhmäpäällikkö Jan Aspvik Lännen Tractors Oy:stä.

Lue seuraavaksi