Uutiset

Työkoneet

Lumiahon Murskaus luottaa Tamtroniin

–Vaa’at tulivat toimintaan mukaan 1990-luvun loppupuolella, eikä niitä ilman enää voi käytännössä toimia lainkaan, Teemu Lumiaho kertoo. Paras esimerkki tästä löytyy yhtiön historian suurimmasta urakasta, joka tehtiin Talvivaaran nikkelikaivoksella.

Vuonna 2008 Lumiahon Murskaus toimi myös Talvivaaran kaivoksessa, jossa se murskasi malmikiveä aliurakoitsijana Veljekset Mäkitalo Oy:lle. Lumiaholta työssä olivat yksi tela-alustainen murskausyksikkö sekä suuri pyöräkuormaaja, joka vastasi syöttämisestä ja lastauksesta. Kuormaajaan Lumiaho hankki ensimmäisen internetin kautta toimivan Tamtron-vaa’an. Vähän yli vuodessa murskattava määrä nousi paljon yli kahden miljoonan tonnin. Kokemus tästä 300i -vaa’asta oli niin vakuuttava, että myöhemmin yritys osti samanlaisen vaa’an jokaiseen kuuteen suureen pyöräkuormaajaansa.

Ensimmäisen Tamtron-vaa’an Lumiahon Murskaus osti jo vuonna 1991, mutta vasta vuosikymmenen lopulla vaaoista tuli olennainen osa toimintaa. Nyt heillä on vaakoja kaikkiaan 11.

Hinta ja laatu kohdallaan

 –Me olemme olleet todella tyytyväisiä Tamtroniin. Vaa’at eivät ole markkinoiden halvimpia, mutta niiden tekniset ominaisuudet ja erityisesti niiden luotettavuus merkitsevät erittäin hyvää hinta-laatu -suhdetta. Me tarkistamme vaakojen tarkkuuden säännöllisesti parin viikon välein ja erityisesti silloin, kun vaihdetaan kauhaa. Hyvin harvoin niissä on mitään muutoksia. Kun huoltoväli on pitkä ja käyttövarmuus ja taloudellisuus ovat kohdallaan, vaa’at ovat olleet meille hyvin kannattanut ja tarpeellinen investointi, Teemu Lumiaho painottaa.

–Kun kaikki tiedot ovat tieto­koneen muistissa, ei tarvitse pelätä, että jokin kuorma tai murske-erä katoaa ja lasku jää lähettämättä. Tälläkin tavalla investointi kannattaa, Teemu Lumiaho sanoo.

Lumiahon yritystoiminta alkoi jo vuonna 1951 – yhdellä kuorma-autolla. Sittemmin yritys laajeni hiljalleen ja työllistää nyt kaikkiaan 40 henkilöä. Yhtiö on Vihannin toiseksi suurin yksityinen yritys. Se on keskittynyt murskausurakointiin viidellä siirrettävällä murskauslaitoksella, mutta sillä on myös omia murskaamoita. Murskausmäärä kohoaa vuonna 2010 noin 2,7 miljoonaan tonniin. Suurimpia asiakkaita ovat Morenia, NCC Roads, Destia ja Outokumpu.

Lue seuraavaksi