Uutiset

Työkoneet

Ljungby-pyöräkuormaajat KH-Koneiden valikoimaan

KH-Koneet Oy on aloittanut ruotsalaisten Ljungby-pyöräkuormaajien uutena maahantuojana Suomessa vastaten jatkossa Ljungbyn Suomen kone- ja varaosamyynnistä sekä huoltopalveluista. Lisäksi KH-Koneiden Varustekauppa tarjoaa kaikki tarvittavat työlaitteet tehokkaampaan työskentelyyn.

Ljungby Maskin tunnetaan erittäin laadukkaiden ja yksilöllisten pyöräkuormaajien valmistajana. Tuotevalikoima kattaa pyöräkuormaajat 10 tonnista aina 32 tonniin kokoluokkaan saakka. Ljungby on toimittanut koneita ympäri maailmaa jo lähes 40 vuoden ajan.


Yläkuva: Myyntijohtaja Markus Möller oik. (Ljungby Maskin) ja liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren (KH-Koneet Oy).


”Ljungby-pyöräkuormaajat räätälöidään asiakkaiden tarpeiden mukaan ja ne valmistetaan suurella ammattiylpeydellä Ljungby Maskinen tehtaalla Ruotsin Ljungbyssä, missä käytössä on noin 30 000 neliömetriä tuotantotilaa ja palveluksessa noin 120 osaajaa. Yrityksen filosofiana on ollut aina valmistaa koneet mahdollisimman pitkälle itse; runkojen ja ohjaamoiden lisäksi jopa puslia ja pultteja myöten. Se takaa korkean laadun, ainutlaatuisen käyttömukavuuden ja todella pitkän elinkaaren, joista Ljungby -koneet tunnetaan. Lisäksi koneiden komponentit ovat maailman johtavien valmistajien huipputuotteita kuten Scanian ja Agco Powerin moottorit, mitkä muuten tulevat Suomesta Linnavuoresta, ZF:n akselit ja vaihdelaatikot sekä Parkerin hydrauliikka”, kertoo Ljungby Maskinen myyntijohtaja Markus Möller.

Tänä päivänä Ljungby Maskinen valmistuskapasiteetti on noin 200 pyöräkuormaajaa vuodessa.

”Yhteensä Ljungby-pyöräkuormaajia on valmistettu yli 4 500 kappaletta, joista aktiivikäytössä on yli 4 000. Jotain kestävyydestä kertoo se, että asiakkaiden käytössä on paljon koneita, joilla on ajettu yli 60 000 tuntia ja eräänkin koneen mittarissa on jo 89 000 tuntia mutta sillä operoidaan edelleen kahdeksan tuntisia päiviä.

Pitkän tähtäimen investointi

Ljungby-pyöräkuormaajia käytetään laajasti erilaisissa tehtävissä mutta suurimman suosion ne ovat saavuttaneet metsäteollisuudessa erityisesti sahoilla, kierrätyspuolella, kunta-alan tehtävissä sekä erilaisissa huoltotoiminnoissa. Myynti on kasvanut erityisen vahvasti kierrätysalalle viime vuosina.

”Ljungby-koneiden suosio perustuu suureen tehokkuuteen, käytön mukavuuteen ja luotettavuuteen. Ljungby ei ole missään nimessä markkinoiden halvin kone vaan tuottavuus syntyy siitä, että investointi kantaa todella pitkälle tulevaisuuteen. Ohjaamon jousitus ja muut mukavuustekijät takaavat sen, että Ljungby on kuljettajien suosituin kone millä jaksaa ajaa virkeänä tunnista toiseen. Ja kaiken suunnittelun keskiössä on aina turvallisuus, hyvänä esimerkkinä napista sulkeutuva ja avautuva ovi”, opastaa Möller.

Erittäin vahva kotimarkkinoillaan

Ruotsin on Ljungby Maskinen vahvinta markkina-aluetta ja noin kaksi kolmasosaa vuosittain valmistetuista pyöräkuormaajista jää kotimaahan.

”Meillä on 10–30 tonnin pyöräkuormaajien kokoluokassa noin 25 prosentin markkinaosuus, mikä on saavutettu vuosikymmenten kovalla työllä, alan laadukkaimmilla koneilla sekä toimivalla huoltopalveluilla mikä muodostuu omista pisteistä sekä valtuutetuista huoltokumppaneista. Vaikka Ruotsi on suuri maa niin Ljungby -pyöräkuormaajien huolto löytyy koko maan alueelta aina noin 60–70 kilometrin säteeltä. Koneiden huoltovälit on saatu kehitettyä pitkiksi eli perushuolto tehdään 500 tunnin välein ja vaihteistohuolto 2000 tunnin välein. Ja uusissa Stage V -moottoreilla varustetuissa koneissa voidaan IQAN-järjestelmän kautta tehdä huolto- ja säätötoimenpiteitä myös etänä”, toteaa Möller.

Pohjoisten maiden vientiin panostetaan

Kotimarkkinan lisäksi Ljungby-pyöräkuormaajia myydään merkittäviä määriä Tanskassa, Norjassa ja Hollannissa.

”Tanskassa meillä on oma myyntiyhtiö, kun taas Norja ja Hollanti hoidetaan maahantuojien kautta, kuten Suomikin. Toki koneita myydään jonkin verran myös muihin maihin Euroopassa, mutta kasvun fokus on edellä mainituissa pohjoisissa maissa”, ilmoittaa Möller.

KH-Koneet, loistava kumppani

Nyt alkanut yhteistyö KH-Koneiden kanssa tarjoaa Ljungbylle hienon ponnahdusalustan laajentaa konemyyntiä Suomessa, missä Ljungby-pyöräkuormaajat ovat laatukoneen maineessa.

”KH-Koneilla on jo nyt laaja asiakaskanta, mutta ennen kaikkea vahva näkemys kannattavasta kasvusta. KH-Koneet on lisäksi tunnettu loistavasta asiakaspalvelusta ja vastuullisesta konekaupasta. Yhteiset arvot luovat vankan perustan tulevalle yhteistyölle”, sanoo Möller.

KH-Koneille on vahva osaaminen kiinteistöhuoltokoneiden myynnistä laajalle asiakaskunnalle.

”Olemme saavuttaneet vankan markkina-aseman ko. kokoluokissa. Ljungby onkin erinomainen vahvistus laajentamaan nykyistä pyöräkuormaajavalikoimaamme painoluokissa ylöspäin, jolloin pystymme tarjoamaan koneet entistä kattavammin asiakkaillemme. Ja Ljunbgy-pyöräkuormaajat avaavat meille ovia myös uusille segmenteille kuten metsä-, energia- ja kierrätysaloille”, kertoo KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren.


Lue seuraavaksi