Uutiset

Työkoneet

Liugongin vienti kasvaa

Kiinalainen maarakennuskonevalmistaja Liugong kutsui jälleenmyyjien kokoukseensa  500 henkilöä  ympäri maailmaa, 80 eri maasta.  Ja mikä oli kutsuessa, kun  yritys tiedottaa omaavansa kiinalaisista  maarakennuskoneita tekevistä valmistajista laajimman verkoston maailmalla. Tämä tarkoittaa 148 kappaletta Kiinan ulkopuolista jälleenmyyjää.

Kiinan maarakennusteollisuuden volyymi on laskenut tasaisesti vuodesta 2011 lähtien. Nyt maarakennuskoneita tuotetaan kuitenkin taas nousevalla käyrällä ja tämän vuoden arvio on noin 250 000 Kiinassa valmistettua konetta.

”Trendi on se, että vientikoneista pyöräkuormaajien osuus pienenee ja kaivukoneiden kasvaa”, kertoo jälleenmyyjäkokoukseen osallistunut Martti Kinnari (Liugong Suomi).

”Liugong oli myynyt tänä vuonna marraskuuhun mennessä  813 konetta EU-alueelle”, jatkaa Kinnari.

Liugong on mukana myös moottorivalmistuksessa. Cumminsin ja Liugongin yhteisyritys GCIC nimittäin valmistaa dieselmoottoreita Kiinan ja muille kehittyville markkinoille. Uusi yhteistyömuoto on valmistaa maarakennuskoneiden ohjaamoja yhdessä General Motorsin kanssa.

Oheinen kuva on Englannista, missä Liugong tekee myös hyvää nousevaa tulosta.

Ensi vuonna Liugong suunnittelee aloittavansa rahoitusleasing-palveluiden tarjoamisen asiakkailleen. Uusi rahoituskeskus on perustettu Hong Kongiin. Myös vuokraustoiminta ja käytettyjen koneiden kauppaa kehitetään ensi vuoden aikana.

”Liugong viennin osuus on jo 30 prosenttia koko liikevaihdosta. Sen odotetaan kasvavan kolmisen prosenttia vuoteen 2016 mennessä ja vuonna 2019 prosenttiluku on jo 38”, lisää Kinnari.

Jälleenmyyjille esiteltiin myös runsaasti uusia konemalleja. Tosin kaikki eivät vielä ole saatavilla EU-alueelle CE-hyväksyttyinä. Mielenkiintoinen uutuus oli kuvan 50 tonnin painoinen CLG8128H pyöräkuormaaja, jota tosin Euroopassa saadaan vielä odotella.

Sen sijaan pyöräkuormaaja CLG 856H ehtinee jo ensi kesäksi kotimarkkinoillemmekin.

”Sen hydrauliikassa on uusi mäntäpumppu ja järjestelmä on kuormantunteva. Polttoaineen säästö edelliseen malliin 856 on merkittävä. Ohjaamo on uusittu ja niin ikään uuden muotoilun konepeitto tarjoaa paremman takanäkyväisyyden.  Alkuvaiheessa aisasto on perinteinen Z-malli, mutta kehitteillä on jo yhdensuuntaisuusaisastokin”, päättää Kinnari.

Lue seuraavaksi