Uutiset

Työkoneet

Liugongeilla hiiltä

Chang Jiang on Kiinan pisin ja maailman kolmanneksi pisin joki. Pituutta on 6300 kilometriä. Tätä pidempiä jokia maailmassa ovat vain Niili (6650 km) ja Amazon (6437 km). Chang Jiang on alajuoksultaan Jiangsu provinssissa varsin rauhallinen ja erittäin leveä. Jiangsu on itäisin provinssi Kiinan 22 provinssista ja joki laskee mereen juuri tästä provinssissa, Shanghain kohdalla.

JiangYin kaupunki sijaitsee Jiangsun provinssissa Shanghain pohjoispuolella ja joki sallii suurien valtamerilaivojen nousevan kaupungissa olevaan hiilisatamaan. Kyseessä on alueen vilkkain hiili- ja bulkkisatama. ChangHong International Port Company lastaa hiiltä satamassa yhteensä 18 Liugong-pyöräkuormaajalla.

”Tämä satama on todella vilkasliikenteinen. Lastaaminen ja purkaminen on jatkuvaa ja työpäivät venyvät pitkiksi. Meillä on ankarat kriteerit, kun valitsemme pyöräkuormaajia. Olemme laatineet omat turvallisuus ja tehokkuusstandardimme, jotka koneiden on täytettävä. Liugong on osoittanut olevansa näiden vaatimusten täyttäjä. Kansainvälinen liikenne satamassa alkoi vuonna 2003 ja meille tuli tarve päivittää kalustomme ajan tasalle. Liugongin hyvä maine ja ykkösasema valmistajien joukossa auttoivat valinnan tekemisessä”, kertoo kalustopäällikkö Wu Yibin.

Olosuhteet satamassa ovat kovat ja Wun mukaan ja ilmassa on hiilen ja bulkkitavaran takia koko ajan vaarallista pölyä. Myös tilaa on ajoittain vähän ja työskennellä pitää välillä konttien sisälläkin.

”Olemme vuosien mittaan saaneet työt tehtyä Liugongeilla, voimaa on tarpeeksi ja tuottavuus on ollut nousussa koko ajan samalla kun kulut ovat pienentyneet. Pääasiassa käytämme 19 tonnin kokoluokkaa ja malleja 856H ja 856G. Tämä vuonna 2014 esitelty uusi malli 856H on helppo käsitellä. Ohjaamo on tilava ja näkyvyys on erinomainen. Äänieristys on kohdallaan ja tehokas ilmastointi auttaa pysymään virkeänä koko päivän. Nopeasti tehtävien huoltojen merkitys täällä satamassa on myös suuri ja Liugongissa se onnistuu maassa seisten”, kehaisee Wu.

Lue seuraavaksi