Uutiset

Työkoneet

LiuGong isosti Amerikassa

Viime vuonna Indonesian kaivosmessuilla ensi kertaa nähty, 48 tonnia painava ja 3,2 kuutiometrin kauhalla varustettu LiuGong 950E sai ensiesittelynsä vanhalla mantereella ConExpo-näyttelyssä. Se täydentää mallistoa yläpäähän, sillä perheen suurin oli aiemmin 38 tonnia painava CLG 936LC. Uuteen E-sarjaan päivitetään hiljalleen muitakin malliston koneita.

LiuGongin mukaan uusi hydraulijärjestelmä ja sen ohjaus parantavat moottorin ja hydrauliikan neuvottelukykyä sekä nostavat tehokkuutta. Venttiilistö on uusi ja hydrauliikassa on kuusi erilaista työaluetta. Valikoimista löytyy omansa polttoainetaloudelliseen ja täydellä hönkällä kaivamiseen. Myös nostotöihin ja vasaratöihin löytyy oma valintansa.

LiuGong käyttää tuttuun tyyliinsä tunnettuja komponentteja myös raskaassa mallistossaan .950E:n rakennuspalikoista löytyvät muun muassa Cumminsin moottori, Kawasakin hydrauliikka ja Grammerin istuin. Cumminsin moottori (298 kW/375 hv) sijoittuu vasta Stage IIIA/Tier 3 vaiheeseen, joten moottoripäivitystä on varmasti tulossa lähiaikoina.

Uusi näyttö ohjaamossa puhuu kymmentä kieltä ja tarjoaa näkymän koneen taakse  peruutuskameran ansiosta. LiuGong on miettinyt huoltoasioita ja pyrkinyt keskittämään kohteita. Esimerkiksi hydraulipumppujen osastoon on tuotu polttaoine- ja moottoriöljysuodattimet sekä vedenerotin.

Myös uusi 375B liukuohjattu pienkuormaaja nähtii ensi kertaa Las Vegasissa. Se on jo varustettu Perkinsin Stage IV-dieselmoottorilla. Koneen ulkomuodossa huomio kiinnittyy pyöristettyihin ohjaamon kulmiin ja muutenkin pehmeämpään muotoiluun.

Uutuuden työkuormaksi ilmoitetaan 850 kiloa ja hydrauliikan nopeutta kerrotaan kasvatetun. Aisasto nousee ylhäältä alas 4,1 sekunnissa. Maksimi siirtonopeus on kasvanut lähes 11 kilometriin tunnissa. Konetta hallitaan kahdella käsivivulla ja pikakiinnitykseen sopii Liugongin mukaan tunnettujen kilpailijoidenkin työlaitteet.

Lue seuraavaksi