Uutiset

Työkoneet

Liugong 50 vuotta

Pyöräkuormain oli ensimmäinen konetyyppi, jonka yritys valmisti vuonna 1958. Siksi on luonnollista, että juhlan kunniaksi valmistettiin 877 III-pyöräkuormainta erikoiserä, jonka yksi edustaja oli esillä messuilla. Kävipä samanlainen kone Metko-näyttelyssä Suomessakin viime syksynä. Poikkeuksellisesti siniseksi maalatun juhlakalun edustalla varsin moni messuvieras asettui yhteiskuvaan päivystävien kiinalaisneitosten kanssa.

Tänään Liugong valmistaa maarakennuskoneita varsin laajassa mittakaavassa. Pyöräkuormain- ja kaivukonevalmistajana yritys on suurimpien joukossa Kiinassa ja diileri sillä on nykyään jo 40 maassa. Nämä kattavat myynnin 80 eri maahan. Euroopassa edustus on Suomen (HL-Vihannes Oy/Fatgad) lisäksi mm. Venäjällä, Puolassa, Unkarissa, Turkissa ja Kyproksella. Valmistusohjelmassa ovat myös kaivuri- ja pienkuormaimet, trukit, tiehöylät sekä runsas valikoima erilaisia tienrakennukseen tarkoitettuja koneita kuten jyriä, tiehöyliä ja asvaltinlevittimiä. Erilaisia koneita ja laitteita yritys ilmoittaa valmistavansa vuodessa yli 25.000 kappaletta.

Viime vuodet ovat Liugongillakin olleet vahvan kasvun aikaa. Paitsi omilla kotimarkkinoilla, yritys on vahvistanut jalansijaansa viennissä. Vuonna 2007 se perusti tytäryhtiön Intiaan ja viime vuonna Pohjois-Amerikkaan. Suomessa Liugong on yksi ensimmäisistä tänne tuoduista kiinalaismerkeistä.

Kiinan Bauman merkittävin uutuus oli 40 tonnin CLG899III, jonka valmistaja väittää olevan kaikkein suurin Kiinassa valmistettava pyöräkuormain. Kuormaimen vakiokauhakoko on 6,4 kuutimetriä ja nostokapasiteetti noin 12 tonnia.

Lue seuraavaksi