Uutiset

Työkoneet

Lisää satamalaituria Raumalla

Ensimmäinen osa uutta konttilaituria käyttöön Destian urakoimassa Rauman satamassa.

Kuvalähde: Rauman Satama

Destian urakoimassa Rauman sataman konttiterminaalin laajennushankkeessa on saavutettu merkittävä välitavoite, kun ensimmäinen osa uudesta konttilaiturista otettiin käyttöön. Projektissa laajennetaan nykyistä konttiterminaalia rakentamalla lisää laituritilaa konttilaivoille ja uutta satamakenttää konttien varastointiin.

Tällä viikolla otettiin käyttöön uutta konttilaituria noin 60 metriä.
”Se voi tuntua pieneltä, mutta kyseessä on merkittävä välitavoite. Laajennuksen ansiosta laituriin pääsevät jatkossa myös pidemmät laivat. Samalla niiden käsittely helpottuu, kun maapuolelta vapautuu tilaa konttilaiturin laajennuksen myötä”, kertoo Destian työpäällikkö Eetu Väisänen.

Laajennusprojektin yhteydessä työmaalla nähtiin kenties suurin Raumalla koskaan operoinut työkone, reilusti yli 1 000 tonnin painoinen Liebherr-ristikkopuominosturi.

Koko laajennuksen valmistuttua konttilaiturilla on mittaa runsaat 500 metriä. Lisäystä vanhaan tulee 350 metriä. Uutta konttikäsittelykenttää syntyy samalla noin kolme hehtaaria. Urakka on edennyt sujuvasti ja turvallisesti. Nyt saatiin valmiiksi urakan hankalin osa eli uuden sekä vanhan laiturin yhdistäminen.
”Satamaliikenteen kannalta merkittävää on tietenkin se, että olemme saaneet valmiiksi alueita, joista sataman asiakkaat pääsevät hyötymään heti. Vuonna 2017 liikennemäärät ovat Raumalla olleet mukavassa kasvussa, joten sataman investoinnit alkavat valmistua otolliseen aikaan”, sanoo Rauman Sataman toimitusjohtaja Hannu Asumalahti.

Destia toteutti konttiterminaalin laajennuksen yhteydessä myös vastapäätä sijaitsevan irtolastilaiturin pidennyksen yhteistyössä Destia Engineeringin aliurakoitsijoiden kanssa. Siinä nykyinen laituri sai 50 metriä lisää mittaa niin sanotulla tihtaalilla eli paalujen päällä lepäävillä betonirakenteilla, joita yhdistävät teräksiset kulkusillat. Tihtaalilaituri luovutettiin käyttöön jo aiemmin tänä vuonna.

”Ensimmäisen osan valmistuminen helpottaa työtämme, koska vanhan laiturin parissa työskennellessämme meidän piti sovittaa työmme konttiterminaalin arjen kanssa. Jatkossa tällaiset haasteet poistuvat ja me sekä muut laiturilla operoivat toimijat saamme työrauhan”, toteaa Eetu Väisänen.

 

Konttilaiturin reuna koostuu tällaisista reunaelementeistä. Yksi elementti painaa 250 tonnia ja korkeutta on 15 metriä. 

 

Reunaelementtien nostoprojektista voi lukea lisää tästä linkistä. Havatorin jättinosturi oli nostelemassa reunaelementtejä tämän vuoden alussa Raumalla.
 


 

Lue seuraavaksi