Uutiset

Työkoneet

Lisää kaivavaa kalustoa

Englantilainen JCB jatkaa uutuusmallien jatkuvaa virtaa ja Baumaankin oli tuotu muun muassa uusia Stage IIIB-kaivukoneita. Uudistettuja malleja ovat tela-alustaiset JS220, JS260 ja JS360 sekä pyöräalustainen JS145W. Työpainot tottelevat kutakuinkin tyyppinumeroita.

JS220 (kuvassa) on ensimmäinen yli 20 tonnin painoisista kaivukoneista, jonka peltien alle on asennettu JCB:n oma 4,8 litran Ecomax-dieselmoottori. Viime vuonna esitellyissä JS260- ja JS 360-koneissa on edelleen Isuzu. Pyöräalustaisessa JS145W-mallissa on pienempi 4,4 litran Ecomax. Ja koska Ecomax ei vaadi tilaa vievää partikkelisuodatinta, on JCB pystynyt varsinkin mallissa JS220 pitämään konepeiton varsin alhaalla moneen kilpailijaan verrattuna.

Kaikkien edellä mainittujen koneiden ohjaamoissa on nyt täysin uusittu seitsemän tuuman LCD-näyttö. Kuljettaja voi räätälöidä kotinäyttönsä ruudulle nyt omien mieltymystensä mukaan. Kaivualueista eniten polttoainetta kuluttava H+ moodi valitaan kaksivaiheisesti, mikä estää valinnan vahingossa. Järjestelmän muistiin voidaan tallentaa kymmenen eri toimilaitetta.

Jäähdyttimen siivet pyörivät vain tarpeen mukaan, mikä alentaa melutasoa ohjaamossakin. LiveLink on JCB:n kaluston hallintaohjelma. Se pitää sisällään tiedot muun muassa kaluston sijainnista ja reaaliakaisesta polttoaineen kulutuksesta.  LiveLinkin kautta koneiden käynnistykseen tarvittava PIN-koodi voidaan vaihtaa toimistolta käsin.

Uusi ominaisuus kaivavissa koneissa on myös Skanska UK:n vinkin perusteella tehty turvakatkaisija. Kaivuhydrauliikka täytyy kytkeä aktiiviseksi nyt sivupanelissa olevasta katkaisimesta, kun kuljettaja on istuimellaan. Turvavivun alaslasku ei siis yksin riitä. Kaivuvipujen käyttö esimerkiksi telan päällä seisten on siten mahdotonta.

Järjestelmä tulee käyttöön kaikkiin tela- ja pyöräalustaisiin kaivukoneisiin, ja se on mahdollista myös jälkiasentaa vanhempiin koneisiin.

Viime vuoden Intermat-näyttelyssä esiteltiin uusi minikaivukonemalli 8018 CTS (1,8 t/14,7 kW). Nyt perhe täydentyi kolmella lisämallilla: 8014 CTS (1,6 t/14,7 kW), 8016 CTS (1,7 t/14,7 kW) ja kuvan 8020 CTS (2,0 t/14,7 kW).

JCB Dancing Diggers on tuttu näky maailman näyttelyissä. Bauma 2013 ei tehnyt poikkeusta.

Lue seuraavaksi