Uutiset

Työkoneet

Linde-maakaasu-trukki Suomeen

Linde 39X mallisarjan maakaasutrukkeja on saatavilla nostokykyluokissa 1,4 – 5 tonnia. Tehdasvalmisteisuus takaa maakaasukäyttöön optimoidun ja turvallisen rakenteen. Kaikissa malleissa vakiovarustukseen kuuluu maakaasujärjestelmän lisäksi katalysaattori.

Maakaasutrukin käyttö ei poikkea tavanomaisesta nestekaasu- tai dieseltrukista oikeastaan millään lailla. Tankkaaminenkin on yhtä vaivatonta kuin dieseltrukissa. Tästä johtuen trukin käyttö sekä myös huoltaminen on varsin helppo omaksua. Lisäksi Linden pitkä, yli kymmenen vuoden kokemus maakaasutrukkien valmistamisesta takaa tuotteiden toimivuuden.

Maakaasu on vähäpäästöinen polttoaine, joka ei sisällä rikkidioksidia, hiukkasia eikä raskasmetalleja. Maakaasua poltettaessa syntyy vain vesihöyryä typen oksideja ja hiilidioksidia, jotka Lindessä vielä jälkikäsitellään katalysaattorilla. Vähäpäästöisyyden ansiosta Linden maakaasutrukit soveltuvat käytettäväksi myös sisätiloissa. Hiukkaspäästöjä ei synny, joten maakaasu soveltuu erinomaisesti käyttökohteisiin joissa on korkeat puhtausvaatimukset.

Linde-trukkien taloudellisuus on huippuluokkaa edistyksellisen tekniikan ansiosta. Linden kehittämän viimeisimmän sukupolven hydrostaattisen voimansiirron hyötysuhde on 94 prosenttia, joka yhdistettynä älykkääseen hydrauliikan hallintaan vähentää polttoaineenkulutusta huomattavasti. Perinteisellä voimansiirrolla varustettuihin trukkeihin verrattuna Linde suorittaa saman työn jopa 40 prosenttia pienemmällä polttoaineenkulutuksella ja myös tehokkaammin.

Linde on jo yli 50 vuotta toiminut edelläkävijänä uusien innovatiivisten ratkaisuiden soveltamisessa trukkeihin. Erityisesti Linde panostaa tutkimus- ja kehitystyöhön vaihtoehtoisten energianlähteiden sekä kehittyneempien voimansiirtoratkaisuiden suhteen. Tavoitteena on saada markkinoille entistä ympäristöystävällisempiä, tehokkaampia ja taloudellisia ratkaisuja. Nyt jo Lindellä on käytössä toimivat hybridi-, vety-, sekä polttokennotrukit.

Linde trukit ovat taloudellisuutensa, ympäristöystävällisyytensä, luotettavuutensa sekä erinomaisen ergonomiansa vuoksi saavuttaneet vankan aseman Suomen trukkimarkkinoilla. Linden erittäin kattava mallisto käsittää kaikentyyppiset trukit nostokykyluokissa 1 – 52 tonnia haarukkavaunusta aina konttikurottajaan.

Lisätietoja Wihuri Oy Autola, Puh. 020 510 10

Lue seuraavaksi