Uutiset

Työkoneet

Liebherr R 950 Tunnel: Maan alle tarkoitettu

Liebherrin tuotevalikoimiin kuuluu paljon erikoiskoneita. Sellainen on myös uusi tunneleihin tarkoitettu, puskulevyllä varustettu R 950 Tunnel, joka korvaa tuotannossa vanhan mallin R 944 C. Kaivukonealustalle rakennettu, tunnelitöihin tarkoitetulla erikoispuomilla varustettu R950 painaa työkunnossa noin 43-45 tonnia ja se voidaan varustaa kahdella eritehoisella Stage IV-vaiheen Liebherr-dieselmoottorilla (150 tai 190 kW).

Ja koska tunnelikoneesta on kysymys, pystyy Liebherr tarjoamaan koneeseen erilaisia laitteita kuten kauhoja, iskuvasaran ja rusnauksen työkaluja. Työlaitekiinnitys on hydraulinen. Erikoispuomi kallistuu 45 astetta molempiin suuntiin.

R 950 Tunnel soveltuu valmistajan mukaan tunnelikorkeuksiin viidestä kahdeksaan metriin ja puomille voidaan myös asettaa maksimikorkeus, jonka ylittäminen ei onnistu.

Pieni peränylitys ja perä- sekä sivukamerat tekevät omalta osaltaan myös työskentelystä tunnelissa turvallisempaa.

Valmistaja kertoo, että murtovoimaa on tullut lisää edelliseen malliin verrattuna. Koneen hydrauliikka (2 x 238 l/min) on optimoitu suurta tehoakin vaativille työlaitteille kuten jyrsimelle. Hydrauliikan jäähdytystä on tehostettu normikoneeseen verrattuna. Kuljettaja säätää virtausta ja painetta ohjaamosta käsin.

Ohjaamosta on olemassa kaksi versiota. Niin sanottu avoin malli on ilman tuulilasia ja sivuikkunoita. Toisessa vaihtoehdossa on normi ROPS-ohjaamo. Toki koko ohjaamorakenne on suojattu raudalla edestä ja päältä.

Arat komponentit kuten hydraulisylinterit ovat sijoitettu suojaan puomin alapuolelle.Hydrauliletkut ovat niin ikään mahdollisuuksien mukaan viety puomin sisään.

Lue seuraavaksi