Uutiset

Työkoneet

Liebherr ennätykseen

Liebherr-konserni teki vuonna 2015 ennätysmyynnin. Vuoteen 2014 verrattuna kasvua liikevaihtoon kertyi 425 miljoonaa euroa eli 4,8 prosenttia. Historiansa suurin liikevaihto oli näin hulppeat 9,2 miljardia euroa. Kasvua koettiin lähes kaikilla toimialueilla maarakennuskoneista lentokoneteollisuuteen ja merinostureista työstökoneisiin. Kaikkiaan Lieherr työllisti 42 000 ihmistä, missä nousua noin 1000. Investoinnit tuotantolaitoksiin sekä myynti- ja huolto-organisaatioihin kasvoivat 746 miljoonaan.

Liebherr toimii siis menestyksekkäästi usealla eri toimialalla. Nosturi-, maarakennus-, betoni ja kaivossektori ovat vain yksi oksa Liebherrin yrityspuussa. Ne muodostivat yhdessä viime vuonna 5 631 euron liikevaihdon, missä kasvua oli 6,4 prosenttia eli 337 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan kasvu osui Lähi- ja Kaukoitään sekä Australiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Heikommin sen sijaan meni taas Itä-Euroopassa ja Afrikassa. Läntisessä Euroopassa mentiin vuoden 2014 tasolla.

Suurimmat investointiprojektit olivat diesel- ja kaasumoottoritehtaan laajennus Sveitsin Bullessa sekä uusi maansiirtokoneiden logistiikka- ja varaosakeskus lähelle Kirchdorf an der Illeria Saksassa. Keskus aloitti toimintansa alkuvuodesta 2015.

Myös uusia myynti- ja huoltoyhtiöitä avattiin ympäri maailmaa.

Tälle vuodelle Liebherr odottaa edelleen lievää kasvua kaikille sektoreille. Erityiset odotukset Liebherr lataa rakennuskoneiden osalta huhtikuussa pidettävään Baumaan, josta odotetaan lähtölaukausta hieman kiivaammalle kasvulle, kuin mitä viime vuosina on nähty.

Lue seuraavaksi