Uutiset

Työkoneet

LEPAA 2017: Leikkuujäte piukkaan

Husqvarna Rider -tuoteperhe kasvaa. Lepaalla nähtiin ensiesittelynsä saanut Rider RC -mallisto. Tekniikka on 80 prosenttisesti uutta. Runko, leikkuupöytä, voimansiirto, elektroniikka ja ohjauspaneeli ovat täysin uusia ratkaisuja.

Merkittävin uutuusominaisuus lienee ruohonkeruujärjestelmän ruuvikierukalla toteutettu toiminta. Mekaaninen kierukkakuljetin vähentää puhallinperiaatteella toimivissa laitteissa usein esiintyvää tukkeentumista. Se ei myöskään ole niin altis kosteuden aiheuttamille syöttöhäiriöille. Kierukassa on hihnaveto. Magneettikytkin pysäyttää syötön, jos jumittumista tapahtuu. Näin hihna ei vaurioidu. Uudessa Riderissa on 300 litran keruusäiliö, mutta ruuvikierukkasyötön ansiosta säiliön todellinen pakkausaste on 2–3 kertaa perinteisiä menetelmiä suurempi. Säiliön tyhjennys tapahtuu kuljettajan penkiltä vain nappia painamalla.

Leikkuupöytä on saanut myös uuden muodon. Kahden suuren terän lisäksi mukana on keskellä selvästi pienempi täydentävä terä, jotta ei jää turhia raitoja. Leikkuuleveys on 1,12 metriä. Leikkuutapahtuma voidaan hoitaa biosilppuavasti tai keräävästi. Vaihto näiden välillä tapahtuu napin painalluksella. Myös leikkuukorkeuden säätö tapahtuu kuskin penkiltä käsin. 

Runko-ohjauksen myötä laite on erittäin ketterä, leikkaamattomaksi alueeksi käännön keskelle jää vain puolen metrin ympyrä. Etuleikkuri takaa aina hyvän näkyvyyden työkohteeseen. Mallisto koostuu kahdesta mallista; takavetoinen RC 318T (18 hv) ja nelivetoinen RC 320 Ts AWD (20 hv). Takavetoisen verollinen hinta on 8 300 euroa ja nelivetoisen (kuvassa) 9 900 euroa. Kohteeksi määritellään vaativat kuluttajat, niin yksityiset kuin ammattilaiset. Uusien mallien toimitukset alkavat ensi vuoden alussa.

Lue seuraavaksi