Uutiset

Työkoneet

Lepaa 2015: Multilaitteesta on moneksi

Reisjärvellä sijaitseva Reiskone Oy on lähestynyt kippilavalla varustetulla Multilaite-koneenkantajallaan työlaitteiden käyttöä uudella tavalla. Hinattavan työlaiterungon alle, päälle tai taakse kiinnitetään muun muassa erilaisia lanoja tai vaikkapa hiekotin (kuvassa lavan perälaitaan asennettu). Reiskoneen mukaan konstruktiolla on tähdätty ympärivuotiseen käyttöön ja siten kustannussäästöihin.

Koneenkantajaa voidaan vetää esimerkiksi mönkijällä, ruohonleikkurilla, kiinteistötraktorilla tai pienkuormaajalla.

Koneenkantaja on modulirakenteinen ja asiakas valitsee varusteet oman tarpeensa mukaan. Moduleita voidaan tietysti lisätä jälkikäteen.Esimerkiksi kiinnikkeet ovat osittain samoja eri työlaitteilla, joten Raskone lupaa vaihtojen olevan nopeita.

Hydrauliikka ja työsyvyyden säätö  ovat integroitu runkoon eikä työlaitteisiin, jolloin niiden rakenne pysyy yksinkertaisena ja hankintahinta halpana.

Lepaalla oli jo valmiina yleislava automaattiperälaidalla, hiekoitin, harjalaite, lanausvarustus sekä itselastaava pyöröpaalin siirtolaite. Tulossa on pian keräävä harjalaite, reunusharja sekä kolmiosainen leikkuulaite kolmen metrin leikkuuleveydellä.

Metrin levyisiä lanoja voidaan asentaa työlaiterunkoon yhdestä neljään. Lana on ympäripyörivä ja lanauskulma säädetään manuaalisesti. Liukukiskoasennus mahdollistaa erilaisia lanaustapoja aina kolmen metrin työleveyteen saakka.

Myös akselistoa ja rengastusta kyetään muuttamaan tarpeen mukaan. Renkaiden määrä vaihtelee 2-8 välillä ja ne voidaan asentaa myös rungon sisäpuolelle kokonaisleveyden pitämiseksi mahdollisimman kapeana.

Lue seuraavaksi