Uutiset

Työkoneet

Lepaa 2015: Iso luuta lakaisee

Schmidt Wasa 300+ on vedettävä lakaisukone, joka on tarkoitettu suurille pinta-aloille tehokkaaseen siivoukseen. Harjalaitteen tarvitsema teho voidaan ottaa joko peruskoneen hydrauliikasta tai omasta hydrauliikasta, jolle voima tulee vetokoneen mekaanisesta ulosotosta.

Lakaisuleveys on 2400 millimetriä ja roskasäiliön tilavuus peräti kolme kuutiometriä. Vetokoneiksi soveltuvat lähes kaikki maataloustraktoreista taajamatraktoreihin, kunhan tehovaatimukset tulee täytettyä.

Mekaanisen voimanoton tai hydrauliikan tehontarve on noin 40 kilowattia ja vetovehkeestäkin pitäisi löytyä tehoa vähintäin 50 kilowattia.  Jätemateriaali harjataan kahden kuppiharjan avulle keskelle konetta. Takaharja heittää jätteet 1100 millimetrin kuljettimen päälle.

https://www.youtube.com/watch?v=jdDMFjcAyus

Jätteet säiliöön vievä kuljetin on asennettu 60 asteen kulmaan, joka sallii suuren siirtokapasiteetin. Valmistajan mukaan maksimi siirtonopeus on yhdeksän kuutiometriä minuutissa ja laite kykenee nostamaan maasta isojakin roskia ja suuria määriä jätettä.

Harjojen painotusta säätämällä päästään harjaamaan epätaisenkin maasto puhtaaksi. Harjojen kuluminen on vedettävässä harjalaitteessa vähäisempää kuin työnnettävässä konstruktiossa.

Koko koneen pituus perusvetoaisalla on 5230 millimetriä ja suurin sallittu kokonaismassa on noin 8000 kiloa riippuen tietenkin vetokoneen sallitusta kantokuormasta. Vesisäiliön kapasiteetti on 1100 litraa ja perusmallin lakaisunopeus on 20 kilometriä tunnissa.

CAN-väylään perustuvaa ohjausta hallitaan ohjaamoon asennettavasta panelista, jonka keskellä on suuri TFT-näyttö.

Valmistajan kotisivut tästä.

Veroton hinta lakaisukoneelle on 76 000 euroa.

Huoltoa helpottaa se, että säiliö, harjat ja hissi on helposti saatavilla näkyviin kuten Markku Pirttilahti Wihurin Teknisestä Kaupasta kuvassa väkevästi todistaa.

Lisävarusteena saa hydraulisesti kääntyvän vetoaisan, jolloin harjalaite saadaan vetokoneen ulkopuolelle. Sivuttaisliike on noin 700 millimetriä.

Roskasäiliö tyhjennetään oikealle sivulle kippaamalla ja automaattinen tukijalka tuo vakautta kippaustapahtumaan. Kastelu tapahtuu ennen lakaisua. Harjoilla ja hississä on yhteensä 12 vettä ruiskuttavaa suutinta.

Lue seuraavaksi