Uutiset

Työkoneet

Leica-koneohjaus saatavana Liebherreihin

Leica Geosystems julkisti toukokuun alussa sopimuksensa Liebherrin kanssa. Saksalaisvalmistaja tarjoaa nyt jo tehtaalta pusku- ja kaivukoneisiinsa Leican koneohjausjärjestelmiä. Puskukoneisiin on saatavana Leica iCON iGD4, iGD3 3D ja Dual GNSS -järjestelmät sekä kaivukoneisiin Leica iCON iXE3 -järjestelmä.

”Leica Ready -valmius Liebherrin kaivu- ja puskukoneissa auttaa maarakentajia lisäämään tuottavuutta ja tehokkuutta työmailla. Ohjausjärjestelmät yhdistettyinä juuri julkaistuihin kaivukoneiden MSS400 -sensoreihin antaa parhaan mahdollisen hallinnan ammattilaisten sormepäihin”, tiivistää Leica Geosystems Machine Control divisioona johtaja Johan Arnberg.

”Järjestelmämme on helppo asentaa osaksi peruskoneita. Olemmekin Leicalla iloisia, että voimme työskennellä suoraan konevalmistajien kanssa ja pystymme tarjoamaan markkinoiden parhaat koneohjausratkaisut”, lisää Arnberg.

Puskukoneisiin asennettava järjestelmä avaa Leican mukaan uusi ulottuvuuksia maan siirtämiseen ja pintojen viimeistelyyn. Järjestelmä tuo pinnan muodot ja korot suoraan ohjaamoon. Mitään korkolappuja tai linjojen merkkaamista ei enää tarvita. Tarkka Dual GNSS parantaa tarkkuutta ja helpottaa esimerkiksi jyrkkien luiskien tekoa sekä asfaltin ja rakennusten pohjien materiaalien levittämistä. Tupla-antennit puskulevyssä takaavat, että ohjausjärjestelmä pysyy mukana kovassakin puskuvauhdissa, luvataan Leicalta.

Järjestelmä on saatavilla puskukonemalleihin PR 716, PR 726 ja PR 736 Litronic.

Leica iCON iXE3 kaivukoneisiin tarjoaa 3D-mallinnuksen pohjalta täyden kaivuhallinnan, jota voidaan käyttää niin suurissa infraurakoissa kuin pienissä rakennuskohteissakin. Sisäänrakennettu GSM-modeemi lähettää ja vastaanottaa nopeasti tiedostoja työmaalta toimistolle ja päinvastoin. Tällä hetkellä Leican esiasennettu järjestelmä on saatavilla kaivukonemalleihin R 918-R 960. Myöhemmin tänä vuonna tulossa on vielä tehdasasennus malleihin A 914-A924. Liebherr tarjoaa kaivukoneita laajalla sektorilla, niin pyörä- kuin tela-alustaisina malleina. Liebherrin korkeana tunnettu laatu saavutetaan pitkälti omavaraisella komponenttienkin valmistuksella. Voimansiirrot, moottorit, hydrauliikan komponentit, vaihdelaatikot ja sähköjärjestelmät tehdään itse.

”Päätimme tarjota Leican varusteita suoraan tehtaalta ja teemme tarvittavat tuet ja korvakkeet koneisiin valmiiksi. Järjestelmä on helpompi integroida koneiden valmistusvaiheessa kuin jälkikäteen. Valmistamamme kaivukoneemme hyötyvät, sillä käyttö tulee joustavammaksi ja takuuasioiden hoitokin helpottuu sitä myöten,  mitä vähemmän koneisiin tehdään jälkiasennuksia”, kertoo kaivukoneiden tuotepäällikkö Geoffoy Debost (Liebherr-France SAS).

Lisätietoja: www.leica-geosystems.fi

Lue seuraavaksi