Uutiset
Leica auttaa Winfraa hiilijalanjäljen pienentämisessä
Pohjoissuomalainen Winfra haluaa olla askeleen muita edellä. Leica iCON compaction -käyttöjärjestelmä auttaa yritystä tavoitteiden saavuttamisessa sekä hiilijalanjäljen pienentämisessä. Toimitusjohtaja Ville Niemelä istuu kaivukoneessa, yhdessä yrityksensä monesta maisemakonttorista. On tultu pitkä matka siitä, kun Niemelä istui nelivuotiaana isänsä kyydissä maarakennustyömailla. Sukutilalta saadut opit ovat edelleen käytössä, samoin Leican kattavat tuotteet.
“Jo kouluaikana näki, miten mittaaminen ja datan tarkkuus olivat Leicalla oikealla tasolla”, alun perin maarakennuskoneenkuljettajaksi vuonna 2006 valmistunut Niemelä kehuu.
Yrityksen alkuaikoina Maanrakennus Ville Niemelä Oy nimellä kulkenutta yritystä varoiteltiin panostamasta uuteen teknologiaan.
“Moni oli sitä mieltä, että nämä ovat liian kalliita ja turhia”, Ville Niemelä muistelee. “Päätimme päinvastaisesti tehdä koneohjauksella kaiken mahdollisen. Nyt samat ihmiset vasta harjoittelevat, kun me osaamme jo käyttää näitä järjestelmiä. Se on tuonut meille kilpailuetua.”
Myös työntekijät kiittävät Winfran panostuksia Leican älykkäisiin järjestelmiin. Kun aiemmin kaikki mitattiin manuaalisesti, nyt näytöltä näkee esimerkiksi kohteen sijainti- ja korkotiedot, jopa kattavat kartat.
“Leicalta saa kaiken oleellisen mittauksia varten”, Niemelä kiteyttää.
Leica iCON compaction auttaa vihreässä siirtymässä
Muun muassa tuulipuistoja rakentava Winfra käyttää Leican tuotteita lähes kaikissa koneissaan, myös Leica iCON compaction -koneohjausjärjestelmää maantiivistyskoneissa. Maantiivistyskoneeseen asennetun koneohjausjärjestelmän avulla nopeasti kasvava yritys pienentää hiilinjalanjälkeään kun tiivistystyötä voidaan tehostaa perinteiseen menetelmään verrattuna.
“Aiemmin maantiivistystöiden arviot olivat vahvasti tekijästä kiinni, jolloin jyrättyä tuli joko liian paljon tai liian vähän. Nyt iCON-koneohjausjärjestelmä antaa meille reaaliaikaisen, tarkan tiedon tiivistystyön etenemästä, jolloin polttoaineen kulutus vähenee. Tämä on ympäristön kannalta erittäin tärkeää”, Niemelä valottaa.
Sama data useampaan koneeseen
Jyräystuntien minimoinnin lisäksi urakoita voi nyt suunnitella tehokkaammin, kiitos Leican ConX -pilvipalvelun. Winfra käyttää jyrämittauksien dataa muun muassa tuotekehitykseen, suunnittelutyöhön ja laadunvarmistukseen.
“Ei ole väliä vaihtuuko työntekijät tai koneet – mittalaite tallentaa tiedot ja kuljettaja näkee, paljon on jyrätty”, Niemelä selittää. “Mittapäällikkö voi todeta suoraan datasta työn laadun varsinkin työmailla, joissa tilaaja on kehityksessä mukana”.
Nopeasti kasvava Winfra luottaa Leicaan jatkossakin, siitä Niemelä on varma.
“Leican tuotteilla hankitaan etulyöntiasemaa muihin toimijoihin. Haluamme olla oman alamme edelläkävijöitä.”
- Lue myös: Rahansäästöä koneohjausjärjestelmällä.