Uutiset

Työkoneet

Legovolvoja ja Transformers Kobelco

Kuulun siihen ikäluokkaan, joka pinosi räkä poskella suorakulman muotoisia legopalikoita päällekkäin ja rinnakkain. Niistä oman pään aivoitusten mukaan muotoiltu traktori muistutti enemmän kirjoituspöydän laatikostoa.

Nykyään legoista ja varsinkin Technic-palikoista ja -komponenteista pystyy loihtimaan kaikkea atomivoimalasta sähkövatkaimeen, tai no ainakin lähes.

Tässä ilosanoma kaikille niille, joilla autot, koneet ja kalsaritkin on varustettu Volvo-logoilla. Nyt saatavilla on Lego Technic-palikat Volvo L350F-pyöräkuormaajasta. 1600 palasta koottava kone on kauko-ohjattava ja nostokyky on tasan yksi kilo.

Hieman asiassa häiritsee se, että konetta ei saa viedä ulos.

Maansiirtokoneella täytyy tyytyä käärimään rullalle olohuoneen persialaismattoa tai kuormaamaan kuiviketta kissanhiekkalaatikkoon.

Rakennussarja on tarkoitettu pääasiassa 11-16 vuotiaille koneenrakentajille, mutta maarakentajien mielenlaatua sen paremmin analysoimatta voisi uskoa, että todellinen yläikäraja nousee tuosta melko paljon.

Myös dumpperista A25F on olemassa Legoversio.

https://www.youtube.com/watch?v=Bpv-h0tdPVE

Samaan sarjaan edellisen kanssa sopinee tämä hieno video, joka kertoo siitä, kuinka Kobelco-merkkinen Transformers-mutanttikaivukonehirviö taklaa kilpailevia kaivukonemerkkejä pelikentältä katsomoon ja tekee näyttävän machoilun jälkeen vielä touchdownin.

Super Bowl by Kobelco.

Lue seuraavaksi