Uutiset

Työkoneet

Lapua-ketjut Ääneskosken biotehtaalle

Kuljetinketjujen valmistaja Lapua-ketjut Oy on solminut yhden suurimmista kaupoistaan Sveitsissä päämajaansa pitävän Andritz Oy:n kanssa. Andritz on yksi Metsä Group Äänekosken biotuotetehtaan päälaitetoimittajista. ”Olemme erittäin iloisia, että saamme toimittaa Äänekosken uraauurtavalle biotuotetehtaalle laadukkaita, kotimaisia kuljetinketjuja”, Lapua-ketjut Oy:n toimitusjohtaja Juha Mikkola sanoo.

Lapua-ketjut toimittaa Äänekosken tehtaalle järeitä kuljetinketjuja, joita käytetään biotuotetehtaan alkupäässä, tukkien sisäänsyöttöön, kuorintaan sekä haketukseen liittyvissä kuljettimissa. Lapua-ketjujen toimittama ketjumäärä on yhteensä noin 5,2 kilometriä. Ketjut valmistetaan kokonaan Lapualla, ja toimitukset ajoittuvat ensi vuoden kesään.

”Nyt toimitettavat ketjut ovat tähän käyttötarkoitukseen kiistatta maailman parhaita. Tämä nimenomainen ketjutyyppi on 15 vuoden kehitystyön tulos, jossa ketjun ja muun laitteiston suorituskyky on hiottu viimeisen päälle tehokkaaksi yhteistyössä Andritzin kanssa”, Juha Mikkola täsmentää.

Andritz Oy toimittaa biotuotetehtaalle kuitulinjan, puunkäsittelyn, haihduttamon ja kaustisoinnin. Äänekoskelle rakennettava biotuotetehdas on metsäteollisuuden historian suurin investointi Suomessa. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 1,2 miljardia euroa. Biotuotetehtaan päälaitteiden hankintojen kotimaisuusaste on noin 70 prosenttia. Toteutussuunnittelun työllisyysvaikutukset ovat noin 200 henkilötyövuotta ja kotimaisuusaste 100 prosenttia.

Lue seuraavaksi