Uutiset

Työkoneet

Lai-Mu osti osan Arctic Machinen työlaitevalmistuksesta

”Strategiamme mukaisesti haluamme tarjota asiakkaillemme valmiiksi varusteltuja LM Trac –taajamatraktoreita”,  Lai-Mun toimitusjohtaja Arto Sunila sanoo.

”Merkittävin kaupassa siirtyvä tuote on keräävä katuharja ”Hamsteri”, joita on myyty urakoitsijoille, kunnille ja kaupungeille jo yli tuhat kappaletta. Kauppaan kuuluvat lisäksi Arctic Machinen valmistamat kiinteistötraktoreille tarkoitetut avoharjat sekä hiekoittimet. Katujen hoitolaitteet kiinnitetään standardikiinnityksellä, joten ne sopivat myös muiden valmistajien traktoreihin ja kiinteistötraktoreihin”, lisää Sunila.Työlaitteiden valmistus siirtyy Raumalle Lai-Mun tehtaille. Toimintojen siirto Raumalle alkaa heti.

”Jatkamme katujen hoitoon tarkoitettujen laitteiden tuotekehitystä ja kehitämme niitä omina tuotteinamme”, Sunila sanoo.Työlaitteiden valmistus työllistää muutaman henkilön. Arctic Machine halusi strategiansa mukaisesti keskittyä kuorma-autolla tapahtuvaan tienhoitoon ja luopua näin hitaasti liikkuvien työkoneiden laitteista.

”Löysimme Lai-Mun kanssa helposti yhteisen sävelen, sillä kauppa on molemmille yhtiöille strategian mukainen”, toteaa  Arctic Machinen toimitusjohtaja Juha Jääskelä.

Kaupan myötä Lai-Mu ottaa hoitaakseen olemassa olevan laitekannan jälkimarkkinoinnin ja varaosapalvelun.

”Asiakkaat saavat hyvää palvelua koko siirtymäajan ja sen jälkeen”, Jääskelä lupaa.Kaupan jälkeen Arctic Machinelle jää edelleen kuorma-autoissa käytettävien tienhoitolaitteiden lisäksi traktoreihin tarkoitettu aurauskalusto. Kaupalla ei ole vaikutusta Arctic Machinen henkilöstön määrään.

Arctic Machine Oy on Pohjois-Euroopan johtava tienhoitoratkaisujen toimittaja. AM toimii omien ja jälleenmyyjien välityksellä yhdeksässä eri maassa. Ulkomaantoimintojen osuus yhtiön liikevaihdosta on noin puolet. Konsernin liikevaihto vuonna 2011 oli 16,4 miljoonaa euroa. Oy Lai-Mu Ab on raumalainen kiinteistötraktoreita kehittävä ja valmistava vakavarainen perheyritys. Lai-Mun liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa sillä on 35. Myynnistä yli puolet menee vientiin, pääasiassa Pohjoismaihin, Eurooppaan ja Venäjälle.

Internet: www.laimu.fi

Lue seuraavaksi