Uutiset

Työkoneet

Laatuun panostava kiinteistöjen hoitaja

Turun Talo Teamilla on pitkä historia Turun seudun kiinteistöjen ja taloyhtiöiden kunnossapidosta. Sisarukset Tuija Lehtonen ja Tomi Virtanen luotsaavat 30 hengen yritystä pitäen johtotähtinään toimivaa nykyaikaista kalustoa ja ammattitaitoista henkilökuntaa. Töiden luonne kulkee pitkälti vuodenaikojen mukaan.

Juttua tehtäessä huhtikuun alussa kovat yöpakkaset olivat viivästyttäneet katujen harjausta. Oikutteleva kevät teetättää ylimääräistä työtä. Hiekkoja oli jo ehditty aiemmin keräämään ja uudet liukkaat olivat pistäneet hiekoitusvehkeet uudelle kierrokselle. Vuodessa Talo Team käyttääkin yli 1000 kuutiota hiekkaa Turussa, Raisiossa ja Kaarinassa sijaitseviin työkohteisiin.

”Tämä on tällaista ilmojen ja kelien mukaan elämistä”, aloittaa ensi vuonna 50 vuotta täyttävä Tomi Virtanen. Mies on nähnyt alan kehityksen vuosikymmenien ajalta.

”Kun aloitin nämä hommat, 80 prosenttia porukasta oli minua vanhempia. Nyt asia on päinvastoin. Kuulun itse siihen 20 prosentin vanhempaan osaan”, nauraa  Tomi ajan kulumista.

Alan suurimpana tämän hetken ongelmana hän pitää sitä, että palvelevaa tuottajaa valittaessa hinta on määräävässä osassa.  Asiakasta tyydyttävä palvelutaso saavutetaan vain oikein varustellun, nykyaikaisen kaluston ja ammattitaitoisen työvoiman avulla.

Yrityksen kalustossa on muun muassa seitsemän runko-ohjattua taajamatraktoria. Uusimpia hankintoja ovat neljä Wille-taajamatraktoria, joista kaksi on 455B- ja kaksi 655C-mallia. Varusteina ovat erilaiset kauhat, aurat , hiekoittimet, pesulaitteet sekä avoharjat että keräävät Hamsteri-harjalaitteet. Pihat ja parkkitalot sekä muut kohteet pestään Willen päälle asennettavilla pesulaitteilla.

”Työlaitteiden arvo on helposti puolet peruskoneen hinnasta. Kun työlaitteita on paljon, on koneen työllistäminen eri vuodenaikoina helpompaa. Tosin taajamatraktorille ei siltikään kesäaikaan oikein löydy työtä, joten työn hinnoittelussa on asia otettava huomioon.”

Lue koko juttu Konepörssistä 6/2013 tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi