Uutiset

Työkoneet

Kurottajia vuokraamoille

Cat-kurottajatTH414C GC ja TH417C GC ovat suunniteltu vartavasten vuokraamoiden tarpeisiin. Valmistajan mukaan niiden ylläpito- ja huoltokustannukset ovat alhaiset. Myös huoltotöiden mainitaan olevan helppoja tehdä.

Koneiden kapasiteetit ovat 3600 ja 4000 kiloa maksimi nostokorkeuksien ollessa 13,85 ja 17 metriä. Molemmissa kurottajissa on nelisylinterinen, 3,6 litran dieselmoottori (TCD 3.6 L4), josta tehoa saadaan 74 kilowattia. Moottori on Stage IIIB-kelpoinen ja pakokaasujen puhdistuksessa käytetään DOC-teknologiaa.

Voimansiirrossa on kolmipykäläinen power-shift vaihteisto ja jatkuva neliveto. Etuakselilla on tasauspyörästön lukko. Öljykylpyiset levyjarrut on molemmilla akseleilla. Etuakselin levyjarru toimii myös seisontajarruna.

Hydrauliikassa öljyä tuottaa hammaspyöräpumppu ja valmistajan mukaan jakoventtiili takaa öljyä eri liikkeiden yhtaikaiseen käyttöön. Kaikkia hydrauliikan toimintoja tukijalkoja ja lisähydrauliikkaa myöden ohjataan yhdellä ainoalla joystick-vivulla.

Työlaitteet kytketään aiemmistakin Catin kurottajista tutulla kiinnikkeellä (Integrated Tool Carrier).

Puomi eri osat liikkuvat samassa suhteessa toisiinsa nähden, joten Cat lupaa liukupintojen kuluvan tasaiseti koko puomissa. Edelleen valmistaja lupaa, että matalampi puomin tyvikiinnitys on lisännyt näkyväisyyttä ohjaamosta oikealle ja taakse.

Ohjaamossa on enemmän tasaista lasipintaa kuin aiemmin. Katkaisimien symbolit ovat laadittu käyttötarkoituksensa mukaisesti ja uuden näyttöpanelin mainitaan olevan kertavilkaisulla helposti luettavissa.

Koko kurottajan käyttö on suojattu anastusta ehkäisevällä koodilla, jonka kuljettaja joutuu näpyttelemään ennen kuin moottori suostuu käynnistymään. Tämän koodinkin näppäily onnistuu joystickin napeilla.

Lue seuraavaksi