Uutiset

Työkoneet

Kurottajalla Italiasta Suomeen

Kukaan tuskin enää muistaa vuonna 2010 minikaivukoneella Hangosta Kuusamoon matkannutta Kaivuri-Jukkaa, joten uusia tempauksia jo tarvitaankin. Merlo-kurottajien huoltopäällikkönä vuodesta 1995 lähtien Rotator Oy:ssä menestyksekkäästi toiminut Leo Tergujeff on päättänyt eläköitymisensä kunniaksi ajaa Merlo P25.6 –kurottajan Italiasta Suomeen. Lempinimellä Manne työkavereiden keskuudessa tunnettu  Tergujeff kertoo kurottajareissun olevan hänen lopputyönsä. Kun yleensä eläkeläisiä viedään ponirattailla työpaikalta lähibubiin, niin Leo ei tyydy ihan tavanomaiseen.

Pitkän työuransa aikana Tergujeff on katsonut Merlon peltien alle lukemattomia kertoja. Joten jos matkalla ongelmia tulee, ei Leon tarvitse varmaankaan turvautua paikalliseen huoltoon. Ammattitaito on marinoitunut Merlon hydrauliikkaöljyissä.

Reitti kulkee Italian Cuneosta Slovenian, Tsekin, Saksan, Tanskan, Ruotsin kautta kotimaan kamaralle. Kokonaispituus on noin 4000 kilometriä ja Leo on varannut matkaan aikaa 40-50 päivää. Merlon huippunopeus on 36 kilometriä tunnissa, mutta esimerkiksi Saksassa työkoneiden maksimi sallittu nopeus on vain 20 kilometriä tunnissa.

Tapahtuman ainutlaatuisuus tulee takaamaan sen, että reissu saa varmasti julkisuutta niin koti kuin ulkomailla.

Startti tehtaalta tapahtuu 28.4.2014 kello 10. 00 aamulla.

Merlo Mannen reissun edistymistä voi seurata sekä Facebookissa että tapahtuman omilla nettisivuilla. Leo on luvannut myös twiitata kun vaan Merlon sompailemiseltaan ehtii.

Konepörssi toivottaa Leolle antoisia matkakilometrejä ja seuraa tietenkin taivallusta täällä nettisivuilla ja Facebookissa.

Merlo Manne kertoo projektinsa yksityiskohdista Rotatorilla Mansen Mörinöillä 4.-5.4. ja tuolloin on mahdollista tutustua myös Mannen ajopeliin, Merlo P25.6 –kurottajaan.

Lue seuraavaksi