Uutiset

Työkoneet

Kurko-Koponen Oy investoi kuusi miljoonaa euroa

Massiivinen investointi pitää sisällään muun muassa ruotsalaisen Scanian ja italialaisen Fassi Grun kalustoa.

”Kappaletavaranosturit ovat suurimpia malleja, mitä Fassin mallistosta löytyy. Järeimmät jopa 215 tonnimetrin jättiläisiä. Näillä yltää lähes 50 metrin korkeuteen. Nykyteknologialla on pystytty laskemaan tarkemmin suoritusarvot ja hyödyntämään metallien keveneminen lujuuteen nähden. Näin päästään parhaisiin nostotehoihin. Scanioissa uudet moottorit ovat vähäpäästöisiä ja tehokkaita”, kertoo Juha Koponen Kurko-Koposelta.

”Olemme tehneet pitkään erilaisia nostoja niin ulkona kuin sisällä. Teollisuuden sisänostoissa on aivan omat vaatimuksensa, eikä markkinoilta oikein löytynyt sopivaa laitetta. Yhteistyössä Fassi Grun kanssa syntyi Primus Crane 1 -nosturi, joka sopii teollisuuden hisseihin, holveihin ja muihinkin ahtaisiin tiloihin”, lisää Koponen.

Koneen kuljetusleveys on vain 1,2 metriä. Työkohteisiin se viedään pienempiin osiin purettuna ja kasataan kohteessa työkuntoon. Käyttövoima on sähkö, joten pakokaasuja ei synny. Perusnosturin ja jibin 19 metrin ulottuvuutta täydentää vinssi.

Kurko-Koponen Oy on Varkaudesta lähtöisin, nostopalveluihin erikoistunut yritys. Yritys on laajentunut viimevuosina maanlaajuiseksi ketjuksi. Toimipisteet löytyvät tänään Suomen kasvukeskuksista: Helsingistä, Tampereelta, Jyväskylästä, Kuopiosta, Oulusta ja Varkaudesta.

Yritys työllistää 80 henkilöä ja liikevaihto on kasvussa investointien myötä. Viime vuonna liikevaihto oli 6,5 miljoonaa euroa. Tänä vuonna tulee täyteen 55 vuotta siitä, kun yrityksen perustaja, Eljas Koponen aloitti liiketoiminnan vuonna 1961. Katso yrityksen kalusto tästä.

Lue seuraavaksi