Uutiset

Työkoneet

Kulutusosia kaivosalalle ja kivenmurskaukseen – Beijers

Beijer Oy, josta arkikielessä käytetään nimeä Beijers, on teknisen tukkukaupan toimija. Yritys kuuluu Beijer Tech -konserniin, joka operoi Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Henkilökuntaa konsernilla on noin 300. Suomessa Beijersillä on väkeä reilut kymmenen henkeä. Konsernin yhtenä tavoitteena on toimia Pohjoismaisen teollisuuden edistäjänä tarjoamalla sen tuotteita alan toimijoille. Toki tuotevalikoimasta löytyy Pohjoismaiden ulkopuolistenkin valmistajien laitteita, niiden komponentteja ja materiaaleja.

Beijersin reviiri laajentui viime vuoden alussa Suomessa syvemmin kaivos- ja murskausalalle, kun yritys osti Uudenmaan Murskauksen liiketoiminnan. Samassa yhteydessä Uudenmaan Murskausta vetänyt Kim Fjäder siirtyi Beijersin vahvuuteen. Mukaan liittyi myös Uudenmaan Murskauksessa toiminut Marko Keränen. Hänelläkin on paljon kokemusta murskaushommista. Nyt mies toimii myyntihommissa. Näin Fjäderin asiakaskunta saa vähintään samaa palvelua kuin aikaisemmin, mutta todennäköisemmin parempaa, koska tuotevalikoima laajentui yrityskaupan yhteydessä. Jatkossa Uudenmaan Murskaus toimii Beijersin nimellä, joskin vanha nimi kulkee vielä varmasti jonkin aikaa mukana.

Beijersin tarjonta on täydentynyt erilaisilla kulutuslevyillä, seulaverkoilla ja kauhojen kynsillä.

Uudenmaan Murskaus aloitti alan varaosa- ja tarvikemyynnin vuonna 2006. Sitä edelsi pitkäaikainen toiminta itse murskaustöissä Uudenmaan alueella. Murskaustyöt lopetettiin 2010 ja yritys keskittyi kivenmurskaus- ja kaivosalan varaosien ja tarvikkeiden maahantuontiin ja jälleenmyyntiin.

”Omalta kohdaltani voin sanoa olleeni murskaushommissa vaippaiästä alkaen. Koulutkin jäivät siinä koneiden jylinässä enemmän taka-alalle. Joskus sitä on tullut pyöritettyä kokonaista murskausasemaakin yksin yötä myöden. Kyllä siinä sai hyvän tuntuman alaan”, kertoo Kim Fjäder.

Uutta maahantuontia

Beijers edustaa muun muassa ruotsalaisen Swemasin kulutus- ja varaosia murskauskäyttöön. Tuotevalikoima täydentyikin äskettäin uusilla kaivos- ja murskausalalla käytettävillä tarvikkeilla. Niitä ovat kulutuslevyt sekä seulaverkot ja kauhojen kynnet tarvikkeineen.

”Panostamme siihen, että meillä on tarjota asiakkaillemme korkealaatuisia osia. Halvin ei yleensä ole se halvin pitkässä juoksussa. Murskaustöissä pienetkin katkot tulevat usein kalliiksi, joten niitä kannattaa välttää valitsemalla käyttöön laadukkaita varaosia ja tarvikkeita”, valistaa Fjäder.

Kulutuslevyihin kuuluvat kovapinnoitetut panssarilevyt, hitsauspinnoitetut kulutuslevyt, muotoon leikatut kulutuslevyt, joustavat kulutuskumilevyt, keraamiset kumilevyt sekä törmäysmatot.

Hitsattavat panssarilevyt soveltuvat kohteisiin, joissa tarvitaan maksimaalista kulutuksenkestoa. Keraamisvahvisteisia levyjä ja törmäysmattoja käytetään kohteissa, joissa edellytetään sekä iskun- että kulutuksenkestoa.

Seulan osia

Beijersillä on varastossa myös runsas valikoima erilaisia seulaverkkoja ja verkkojen tarvikkeita. Hyllystä löytyy niin teräs-, kumi- kuin polyuretaaniverkkoja sekä lankakasetteja. Lisäksi pikaiseen toimitukseen on tarjolla erilaisia kumiprofiileja, sivukiristyskiskoja, verkon kiristyskoukkuja, kiila- ja koukkupultteja sekä kuljetinrullia. Merkkinä seulaverkoissa ja monissa muissakin tarvikkeissa on kotimainen Ferlatek.

Varastosta löytyy myös murskaimien vähän isompia komponentteja.

Myös varaosia ja huoltoa

Kulutusosien lisäksi Beijersin tarjontaan kuuluvat moninaiset murskaimien varaosat valtamerkkeihin sekä myös laitteiden korjaus- ja huoltopalvelu. Myös isommat komponentit, kuten heilurit, ylä- ja alarungot kuuluvat osittain varasto-ohjelmaan

Oikeilla kulutusosien materiaalivalinnoilla pystytään lisäämään koneiden käyttöastetta sekä pienentämään korjaus- ja seisontakustannuksia. Materiaalitoimitusten lisäksi Beijers tarjoaa tietotaitoa juuri oikeiden valintojen tekoon.Lue seuraavaksi