Uutiset

Työkoneet

Kreatelle urakka Joensuusta

Joensuun kaupunkirakennepalvelut ja Kreate ovat solmineet urakkasopimuksen koskien Joensuun kauppatorin ja keskustan kadunrakennusurakan toteuttamisen.  Urakan nimi on ”Kauppatori ja keskustan liikennejärjestelyt v. 2017-2018”. Urakka alkaa huhti- toukokuun vaihteessa ja valmistuu syyskuun 2018 loppuun mennessä. Urakkasumma on noin 4,4 miljoonaa euroa.. 

Urakka sisältää Joensuun kauppatorin pintarakenteiden uudisrakentamisen ja liikenteellisten muutosten edellyttämät katuverkon muutokset. Urakkaan kuuluu torialueen ja katutöiden rakentaminen sisältäen katulämmitystä ja laatoitus- ja kiveystöitä.  Kauppatorin lisäksi urakka-alueeseen kuuluu osia Koski-, Tori-, Silta- sekä Rantakaduilta. 

Kauppatorin graniittilaatoitus- kiveystöitä tehdään noin 9 100, toria ympäröivien katujen pintakiveystä noin 8 900  ja katulämmityksen rakentamista noin 4 100 neliömetriä.  Kalusteita ja varusteita asennetaan torille ja ympäröiville kaduille.  Lisäksi urakkaan kuuluu vihertöitä, sadevesi- ja vesijohtotöitä, liikennemerkkien asennustöitä sekä valaistuksen ja liikennevalojen maatöitä.

Kreaten urakka alkaa Kauppatorin parkkihallin kannen mursketäytön valmistuttua.  Työpäällikkö toimii Timo Tiainen ja vastaavana työnjohtajana Arttu Härkönen.

Havainnekuvat: Sito.

Lue seuraavaksi