Uutiset

Työkoneet

Kramerin lippulaiva 8155

Kramer on täydentänyt 8-sarjan pyöräkuormaajaperhettään yläpäähän. Uusi malli 8155 sijoittuu yhdeksän tonnin kokoluokkaan (9 150 kg). Se on varustettu kuormantuntevalla hydrauliikkajärjestelmällä, Kramerin kehittämällä ecospeedPro-voimansiirrolla ja Deutz-dieselmoottorilla. Myös telekooppiaisalla varustettu malli on  tulossa tähän kokoluokkaan myöhemmin.

Koneen kaatokuormaksi ilmoitetaan 5 600 ja jatkuvaksi hyötykuormaksi 3 900 kiloa. Kuten kaikissa 8-sarjan koneissa, myös järeässä uutuudessa on kurottajatyyliset ohjausvaihtoehdot: nelipyörä-, etupyörä- ja rapuohjaus.

”Kun tutkimme pyöräkuormaajamarkkinoita, huomasimme sellaisen seikan, että 1,5 kuutiometrin kauhoilla varustettujen mallien kysyntä on ollut jo muutamia vuosia kovassa kasvussa. Nyt uudella 8155-mallilla palvelemme tätä tarvetta”, kertoo Kramer-Werke GmbH:n toimitusjohtaja Karl Friedrich.

Yhdeksän tonnin painoinen pyöräkuormaaja on jo varsin käyttökelpoinen rakennustyömailla ja myös autojen lastaukseen se on omiaan. Puhumattakaan talviajan lumitöistä. Moottorina on 100 kilowatin tehoinen Deutz TCD 3.6 l. Päästöluokka on Stage IV ja kaasuja kurittavat DOC+SCR (ei partikkelisuodatinta). Vaihtoehtona saa myös tehokkaamman 115 kilowatin tehoisen voimanlähteen (Deutz TCD 4.1). Tähän tarvitaan edellä mainittujen lisäksi vielä partikkelisuodatin (DPF).

Uusi, entistä isommalla tuotolla varustettu hydrostaattinen voimansiirto tarjoaa maksimissaan 40 kilometrin tuntinopeuden. Se pitää sisällään myös automaattisen moottorien kierroksen säätymisen. Kun esimerkiksi täysi maantienopeus on saavutettu, kierrokset tippuvat automaattisesti alemmalle tasolle. Täysi siirtonopeus pysyy yllä 1 500 kierroksella. Tämä vähentää valmistajan mukaan melua, pienentää polttoaineen kulutusta ja pidentää komponenttien elinikää.

Hydrauliikkajärjestelmän saa joko 150 tai 180 litran minuuttituotoilla. Aisojen tappiväliksi on kaksi vaihtoehtoa; 3,7 ja 4,2 metriä. Pikakiinnike on tietenkin hydraulinen. Ohjaamossa on monia uusia oivalluksia. LCD-näyttö on seitsemän tuuman kokoinen ja se pitää sisällään mittareiden ja muun infon lisäksi myös peruutuskameran näkymän. Näyttöä hallitaan  automaailmasta kääntökiekolla.

Vakiovarusteina ovat muun muassa automaatti-ilmastointi, molempiin suuntiin pyöritettävät jäähdyttimien siivet, neljä työvaloa sekä Bluetooth-radio USB-portilla.

Englanninkielinen esite tästä.

Suomessa Kramerit myy KH-Koneet Oy.

Lue seuraavaksi