Uutiset

Työkoneet

Kramerilta uusia kurottajia

Saksalainen Kramer Allrad täydentää nelipyöräohjattua kurottajaperhettään ylöspäin kolmella mallilla. Kevään aikana tuodaan markkinoille uudet mallit 4407, 5507 (kuva) ja 5509. Työskentelykuormat ovat välillä 4,3-5,5 tonnia ja maksimi nostokorkeudet 7-9 metriä.

Valmistajan mukaan uusissa kurottajissa yhdistyvät pyöräkuormaajien jykevyys ja kurottajien nosto-ominaisuudet. Niissä on pyöräkuormaajista tuttu Ecospeed-voimansiirto, joka takaa koko porttaattomasti säädettävälle 0-40 km/h nopeusalueelle tasaisen vetovoiman ja renkaiden pidon.

Automatiikka huolehtii siitä, että moottorin kierrokset säätyvät mahdollisimman pientä polttoaineen kulutusta silmälläpitäen.

Teleskooppiaisaston hallinta on keskitetty istuimeen kiinnitettyyn joystick-ohjaimeen. Kauhan vaakatasoon sekä asentoon palautusautomatiikka on vakiona. Työlaitetta kytkettäessä kuljettaja voi vapauttaa liittimen takaa paineen pikakiinnityslevyn yhteydessä olevasta kytkimestä.

Työlaitteille ohjattavan öljyvirtauksen määrä on säädettävissä potentiometrillä ohjaamosta.

Hydrauliikassa on kolme eri työaluetta. Kauhamoodissa teleskooppivarsi vetäytyy puomia laskettaessa automaattisesti sisään ja pienentää puomiin ja runkoon kohdistuvia rasituksia. Stack-asennossa sekä puomin ulos- että sisään työntö tapahtuu automaattisesti ja taakka pysyy vaakatasossa. Manuaalisella alueella teleskooppipuomia käytetään joystickillä manuaalisesti, mutta automatiikka estää stabiliteettia uhkaavat nostoyritykset. Kaikki sylinterit ovat nyt päätyvaimennettuja.

Kramerin mukaan melutaso ohjaamossa on nyt täydellä 40 kilometrin vauhdilla ajettaessa vain 78 desibeliä (A).

Suomeen Kramer-Allrad -kurottajat ja pyöräkuormaajat tuo KH-Koneet Oy.

Lue seuraavaksi