Uutiset

Työkoneet

Kramer Telematic Baumassa

Missäpäin se kone mahtaa olla? Tekeeköhän se töitä vai onko jouten? Koskahan se viimeksi huollettiin? Näitä pohtii moni Kramerinkin omistaja. Sekä GPS- että GSM/GPRS-yhteyksiä hyödyntävä Kramerin Telematic-järjestelmä vastaa em. kysymyksiin ja moniin muihinkin.

Koneen paikannuksessa käytetään tietenkin GPS-yhteyttä, mutta koneen data esimerkiksi käyttötunneista ja huollon tarpeista lähetetään GSM/GPRS-yhteyttä hyödyntäen palvelimelle. Sieltä koneen käyttäjä voi poimia tiedot joko tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Varisinkin usemman koneen omistajalle erittäin käyttökelpoinen järjestelmä, joka säästää selvää rahaa.  Edelleen järjestelmästä saadaan hälytys huollon tarpeesta joko tekstiviestinä tai sähköpostiin.

Karttapohjalla koneiden erilaiset värikoodit kertovat käyttäjälle nopeasti käykö kone, onko se täysin pysähtyneenä, ajaako se yli 15 kilometriä tunnissa siirtoajoa ym. Ja kun koneen historia tallentuu tällä tavalla tietokantaan, on jälleenmyyntiarvokin korkeampi ja kone helpompi myydä, väittää valmistaja. Telematic-moduuli on lisävaruste. Järjestelmä voidaan Kramerin mukaan kytkeä myös käytettyihin koneisiin.

Lue seuraavaksi