Uutiset

Työkoneet

Koneurakointi J-M Kinnuselle Komptech Mustang -mobiilirumpuseula

Jyväskylässä sijaitseva Mustankorkea Oy on alueellinen jätteenkäsittely-yhtiö, joka hoitaa yhdyskuntajätteiden käsittelyä sekä edistää kierrätystä ja hyötykäyttöä. Mustankorkean jätteenkäsittelylaitoksen hoitourakasta ja mullan valmistuksesta on vastannut reilun vuoden ajan Koneurakointi J-M Kinnunen Oy, joka on hankkinut uuden Vimelco Oy:n maahantuoman ja markkinoiman Komptech Mustang -mobiilirumpuseulan.

Jyväskylän Palokassa toimivan Koneurakointi J-M Kinnunen Oy:n omistaja on nuori yrittäjä Juha-Matti Kinnunen. Kinnusen lisäksi yritys työllistää kahdeksan työntekijää sekä muutaman sopimusurakoitsijan.

Viime vuonna Mustankorkealla seulottiin noin 35 000 tonnia multaa. Sadan tonnin multaerästä tulee ylitettä vain noin viisi tonnia. Ylite käytetään hyödyksi kaatopaikkarakenteissa.

Seulan vetotangon reikä on 50 mm ja koneen mukana kulkee vetoaisan päähän kiinnitetty ”vetosovite”, joka sopii Volvon pyöräkuormaimen pikakiinnikkeeseen. Tällä voidaan siirtää seulaa pyöräkuormaajan ohjaamosta poistumatta.

J-M Kinnusen pyöräkuormaimella ei juurikaan taukoja tule seulan syötössä, mikä näkyy tämänkin pyöräkuormaimen mittarissa –tunteja on tullut vuodessa noin 4000. Valmis multa siirtyy kasalle Volvon tela-alustaisella kaivukoneella.

Komptech Mustangin hihnalta tulee tasalaatuista multaa.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi