Uutiset

Työkoneet

Koneurakointi Aimo Tikkanen Oy – “Lokotrack LT110C:n pitkä leuka haukkaa louhetta ahnaasti”

Tikkasen ensimmäinen murskauslaitteisto käsitti vuonna 2008 ostetun Lokotrack LT105 -leuka­yksikön sekä LT200HP-välikoneen. Puoli vuotta myöhemmin väli­koneen lisäksi hankittiin seulallinen LT1100-yksikkö. Viime syksynä LT105 vaihtui Metson uutuusmalliin, LT110C-leukayksikköön.

Lokotrack LT1100, jossa on seula mukana, tuntui meistä paremmalta vaihtoehdolta, koska silloin ei synny niin paljon vekslausta kuin erillisen seulan kanssa. Teemme murskeet pääosin kalliosta, jolloin pitkäleukainen LT110C tarjosi meille paremmat tehot. Se haukkaa louhetta ahnaasti, arvioi murskaus­urakointia Aimo Tikkanen.

Olemme luottaneet murskauspuolella Metsoon, sillä tutussa perheessä on hyvä toimia. Kotimaiset koneet ovat toimineet luotettavasti, ja erityiskiitoksen Metso saa huollosta. Metson Jyrki Viitala on auttanut meitä aina tarvittaessa, sekä laitteiden käyttöönotossa että huollossa, Tikkanen lisää.

Jopa neljännes lisää tehoja, iskuvasaroinnissa säästöjä

Aimo Tikkanen arvioi LT110C:n tuoneen esimurskaukseen 20–25% lisää tehoja. Paremman kapasiteetin lisäksi säästöjä syntyy myös iskuvasaroinnissa, sillä LT110C:n kita syö aiempaa laitetta isompaa syötettä.

Myös uutuuslaitteen poltto­aineen kulutus on saatu hyvälle tasolle kapasiteettiin suhteutettuna, mikä on meille olennaista. Syntyyhän polttoaineista suurin yksittäinen kuluerämme, Aimo Tikkanen arvioi.

Koneurakointi Aimo Tikkanen Oy murskasi vuonna 2010 yhteensä noin 300 000 tonnia erilaisia murskeita. Honkakankaan oman louhoksen ohessa yhtiöllä on kolme vuokrapaikkaa Kiuruvedellä. Toimintaa on lisäksi Keiteleellä, Sonkajärvellä ja Pyhäsalmella.

Honkakankaalla tehtiin 50 000 tonnin urakka 0–16 mm:n ja 0–32 mm:n lajikkeita käytettäväksi tienparannukseen. Lajikkeesta riippuen kapasiteetti on ollut 250–300 tonnia tunnissa.

Vuoden päästä 30 vuotta täyteen

Koneurakointi Aimo Tikkanen Oy juhlii ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan. Kahden työntekijän ja turve­traktorin yhdistelmästä on kasvettu nykyiseksi, 20 työntekijän koneurakointiyritykseksi.

Tänä päivänä yrityksen kone­kalustoon kuuluu murskauslaitteiden lisäksi mm. 8 kaivinkonetta, 4 lavettirekkaa, 4 pyöräkuormaajaa ja kaksi poravaunua.
 

Lue seuraavaksi