Uutiset

Työkoneet

Koneosapalvelulta uusi koura

Koneosapalvelun kahmarimallisto täydentyi uuden kokoluokan tuotteella, kun järeä Vahva C60 HD -kuormainkoura esiteltiin Proforest-näyttelyssä Kalajoella. Vahva-kahmareiden lisäksi osastolla olivat pehmeiden maiden puunkorjuussa suuren suosion saavuttaneet kantavat Kopa-telat. Sekä Vahva- että Kopa -tuotteet ovat Koneosapalvelun omia, kotimaisia tuotteita.

Koneosapalvelun oma Vahva-tuotemallisto on viime vuosina kehittynyt voimakkaasti. Perinteistä kuormatraktoreihin ja -autoihin soveltuvaa C-mallistoa on uudistettu, ja kaivukoneisiin soveltuvaa KC-mallistoa on laajennettu. Tuoterakenteen kehittämisen lisäksi valmistustekniikkaan on satsattu paljon. Vahva-kourat valmistetaan Koneosapalvelun emoyhtiön, Outokummun Metallin tehtaalla Pohjois-Karjalassa.

Uusi vahva C60 HD

Rotaattorikiinnitteisen Vahva C-malliston uusin tulokas C60 HD edustaa isompien kourien kokoluokkaa, jota käytetään materiaalinkäsittelykoneissa. Pinta-alaltaan 0,60 neliömetrin kokoinen jykevä kuormainkoura soveltuu valmistajan mukaan suurten puumäärien käsittelyyn esimerkiksi terminaaleissa ja saaripuuhakkuilla.

Koura pohjautuu teknisiltä ratkaisuiltaan tuttuun, vuonna 2016 lanseerattuun Vahva C-mallisarjaan. Koura on HD eli niin sanottu heavy duty -malli, mikä tarkoittaa lujempaa materiaalia ja muita kovaan käyttöön suunniteltuja teknisiä ratkaisuja. Vahva C-mallistosta löytyy ennestään kaksi muuta HD-mallia kokoluokissa 36 ja 46. Materiaalinkäsittelykoneisiin tarkoitettuja isompia Vahva-kouria on tulossa lisää vuonna 2022, kun mallisto täydentyy tällä hetkellä testivaiheessa olevilla C80 ja C100 -malleilla.

Vahva C60 HD tekniset tiedot:

  • Paino 450 kg
  • Pinta-ala 0,60 m²
  • Työpaine (max.) 250 bar
  • Kuorma (max.) 6 000 kg
  • Avauma 2 300 mm


Lue seuraavaksi