Uutiset

Työkoneet

Koneosapalvelu on ostanut Kithydron ja Hyproxin

Koneosapalvelu Oy on ostanut Kithydro Oy:n ja Hyprox Oy:n osakekannat 12.9.2019 tehdyillä yrityskaupoilla. Koneosapalvelu kasvattaa tehdyillä yritysostoilla erityisesti teollisuushydrauliikan myynnin ja kunnossapidon liiketoimintaa sekä hydrauliikkahuollon kapasiteettiaan. Lisäksi Koneosapalvelun valikoimaan saadaan kaupan myötä uutena tuoteryhmänä hydrauliikkakoneikot.

Yhteiskuvassa myyjien ja ostajan edustajat: (vas.) Hanna Koponen, Jouko Kauranen, Jarmo Paakkunainen, Ville Nevalainen, Kari Illi, Jouko Tamminen ja Mikko Koponen.

Kithydro Oy:n ja Hyprox Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty kaupantekopäivänä Kithydron nykyinen toimitusjohtaja Mikko Koponen. Ostetut yhtiöt fuusioidaan yhteen myöhemmin, ja yhtiöiden toiminta tulee jatkumaan Koneosapalvelun tytäryhtiönä. Mikko Koponen vastaa yhtiöiden ja liiketoimintojen yhdistämisestä sekä toimii fuusiossa syntyvän uuden yhtiön toimitusjohtajana. Koneosapalvelu Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Ville Nevalainen.

Yrityskaupoilla ei ole välittömiä vaikutuksia Hyprox Oy:n, Kithydro Oy:n ja Koneosapalvelu Oy:n henkilöstöön ja toimitiloihin. Hyprox Oy:n myyjät Kari Illi ja Jouko Tamminen jatkavat yhtiön palveluksessa kaupan jälkeen ostajatahoa konsultoiden vuoden 2020 loppuun. Kaikkien yhtiöiden toimipisteet ja asiakaspalvelun yhteyshenkilöt säilyvät nykyisellään. Hyproxilla on toimipiste Lahdessa, Kithydrolla Kiteellä ja Joensuussa, ja Koneosapalvelulla Mänttä-Vilppulassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa.

”Molemmat kaupan kohteena olevat yhtiöt omaavat pitkän historian teollisuuden asiakkaiden palvelemisessa. Yhdistettynä toisiinsa sekä Koneosapalveluun, kokonaisuudesta muodostuu vahva teollisuushydrauliikan toimija. Kun tähän lisätään Koneosapalvelun ja Kithydron mittava kokemus mobiilihydrauliikan puolelta, niin pystymme tarjoamaan erittäin monipuolista hydrauliikan kokonaispalvelua. Uudessa yrityskokonaisuudessa hallitaan hydrauliikan komponenttimyynti, hydrauliikkakoneikot, suunnitteluosaaminen, huolto- ja kunnostuspalvelut sekä laajat merkkiedustukset. Kokonaistarjonta on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. Pystymme palvelemaan monenlaisia asiakkaita pienistä koneyrittäjistä suuriin teollisuuslaitoksiin”, kertoo Koneosapalvelun toimitusjohtaja Ville Nevalainen.

”Tehdyt yritysjärjestelyt tukevat Koneosapalvelun kasvustrategiaa hydrauliikka- ja teollisuuspalvelut -liiketoiminnoissa. Koneosapalvelulla on Vilppulassa meneillään mittava toimitilainvestointi, jonka yhteydessä hydrauliikkakorjaamo ja päävarasto uudistetaan. Investointi tukee voimakkaasti myös uuden tytäryhtiömme toimintaa”, jatkaa Nevalainen.

Koneosapalvelun pehmeiden maiden puunkorjuuta esittelevä työnäytöskiertue jatkuu syyskuussa

Kopa-kantaviin teloihin ja pehmeiden maiden puunkorjuun teemaan keskittyvä työnäytöskiertue käynnistyi toukokuussa 2019. Metsätyönäytösten sarja jatkuu kolmella tapahtumalla syyskaudella. Touko-kesäkuun näytökset Taavetissa, Sotkamossa ja Kokkolassa keräsivät nuotioiden ääreen ison joukon aiheesta kiinnostuneita metsäkoneammattilaisia ja metsänomistajia. Puunkorjuun lisääminen pehmeiltä mailta on puhuttanut toimialalla viime aikoina paljon, ja koneiden kantavuuden eteen tehty varusteiden kehitys todettiin kevään tapahtumissa selvästi kiinnostavaksi aiheeksi.

Koneosapalvelu tarjoaa pehmeiden maiden puunkorjuun keskusteluille kolme uutta tilaisuutta syys-lokakuussa. Metsätyönäytökset järjestetään eri puolilla maata yhdessä Suomen johtavien koneyrittäjien kanssa. Tapahtumissa on mukana myös metsäyhtiöiden ja konevalmistajien edustajia.

Kopa-kantavien telojen työnäytösten ajankohdat syksyllä 2019

Kahden ensimmäisen näytöksen leimikot on vahvistettu, ja kolmannesta kohteesta tulee lisätietoja myöhemmin. Viimeisimmät tiedot tarjoillaan aina osoitteessa www.koneosapalvelu.fi

Pvm ja paikka

Koneyrittäjäkumppani

Yhteistyökumppanit

Näytöskoneiden merkki ja lisätietoja

Pe 20.9. Karstula

Kiminki, Pohjanmaantie

Metsä-Multia Oy

MetsäGroup, Ponsse

Ponsse

https://koneosapalvelu.fi/kopa-kanta-
vientelojen-tyonaytos-karstulassa

Ke 25.9. Janakkala

Rytkösentori 550

Metsäkonepalvelu Oy

UPM Metsä

John Deere

https://koneosapalvelu.fi/kopa-kanta-
vientelojen-tyonaytos-janakkalassa

Ke 2.10. Juuka

Koneurakointi S. Kuittinen Oy

 

Vahvistetaan myöhemmin, seuraa
ilmoittelua Koneosapalvelun sivuilla.

 

LUE MYÖS: Maxpo 2019: Koneosapalvelu ja Vahvojen valikoima

 

 

Lue seuraavaksi