Uutiset

Työkoneet

Koneohjaus jo tehtaalta

Lisälaitteita varustellaan koneisiin maahantuojan toimesta täällä meilläkin, vaikka useimmiten nämä asennukset olisi järkevää tehdä jo tehtaalla samalla, kun konetta kootaan. Komatsu tekee sen, mitä markkinoille jo ehkä on odotettukin.

Baumassa nimittäin esiteltiin pusku- ja kaivukoneeseen jo tehtaalla integroitu, Topconin valmistama koneohjaus-järjestelmä. Se on saanut nimen Intelligent Machine Control eli vapaasti suomennettuna: älykäs koneohjaus.

Tämä tarkoittaa sitä, että koneohjaus on nyt vähemmän ulospäin näkyvä kuin ennen. Esimerkiksi puskukoneen levyyn aiemmin kiinnitettyjä antenneita ei enää ole, vaan huomaamaton GNSS-anteeni on nyt ohjaamon katolla

Topconin Sitelink 3D:n avulla puskukone on koko ajan yhteydessä toimistolle, josta dataa voidaan korjata ja täydentää reaaliaikaisesti.

Automatikka D61EXi/PXi-23-puskukoneessa huolehtii siitä, että kuorma levyssä pysyy aina sellaisena, että telat eivät lyö tyhjää. Etenemisnopeus pysyy myös optimissaan automaattisesti, jolloin työn tuottavuus ei kärsi. Koko prosessi vähentää telojen kulumista, eikä puskettava pintakerros kärsi tyhjää lyövistä teloista. Järjestelmä on jo myynnissä puskoneisiin, mutta PC210LCi-10-kaivukoneessa esiteltiin vasta kehitysversiota.

Kaivukoneuutuuksia ja kymppisarjan täydentäjiä osastolla olivat lyhytperäinen PC138US-10 (14 t/69,7 kW) sekä pyöräalustainen PW180-10 (19 t/123 kW).

Pyöräkuormaajien seiskasarjaan tuotiin niin ikään täydennyksenä kompakti pyöräkuormaaja WA70-7 (5 t/36,9 kW) sekä mallit WA320-7 (15 t/127 kW) ja WA470-7 (24 t/203 kW). Uudet kymppi- ja seiskasarjalaiset noudattelevat teknisiltä ratkaisuiltaan muita aiemmin esiteltyjä saman mallisarjan koneita.

Lue seuraavaksi