Uutiset

Työkoneet

Konekauppaan vauhtia Hyrylästä

Liugong-maansiirtokoneita ja Branson-traktoreita edustava Fatgad Oy kantoi oman kortensa kekoon hiljalleen elpyvän kone- ja traktorikaupan vauhdittamiseksi. Yhdessä yhteistyöyritystensä kanssa se  järjesti huhtikuussa KoneStartti 2016 -konepäivät omalla tontillaan Hyrylässä.

Tapahtuma oli suunnattu maanrakennusalan, maa-, metsä- ja puutarhatalouden ammattilaisille. Paikalla oli reilut 20 näytteilleasettajaa ja muutama sata kävijää tutustui tarjontaan.

Näyttelyvieraat tutustuivat erilaisiin koneisiin kuten Branson-traktoreihin, pyörökuormaimiin ja erikokoisiin kaivukoneisiin. Uudet Toyota-maasturit ja R. Stenvallin vanhat museoautot vangitsivat kävijöiden katseet. Työnäytöksessä lautojen sirkkelisahaus veti väkeä puoleensa.

”Nyt on nähtävissä muutosta parempaan. Traktorien myynti tammi-maaliskuussa oli kymmenkunta prosenttia edellä viime vuotta, joka oli tosin pohjanoteeraus vuosiin. Mönkijöiden menekki on edelleen hyvässä kasvussa. Maanrakennusalan konekauppa kääntyi vuonna 2015 kuuden prosentin kasvuun. Myös metsäkoneiden kokonaismarkkinat ovat olleet lievässä kasvussa viime vuodesta alkaen”, toteaa Fatgad Oy:n toimitusjohtaja Heikki Lindström (vas.).

”Valittaminen ei auta, vaan tarvitaan tekoja taantuman taittamiseksi. KoneStartti-tapahtumalla haluamme edistää konekauppaa ja koota eri alojen toimijoita yhteisnäyttelyyn. Ilmassa on nähtävissä selviä merkkejä konekaupan piristymisestä. Isot urakoitsijat kyselevät ahkerasti uusia koneita”, jatkaa Lindström.

KoneStartti-tapahtuman avasi perjantaina kansanedustaja Antti Kaikkonen, joka käsitteli yrittäjyyttä ja sen merkitystä Suomen talouskasvulle.

Ilmakiväärilläkin käsiensä vakautta testaamaan ehtineen Kaikkosen mukaan pk-yrityksillä on merkittävä rooli työttömyyden selättämisessä. Yritysten toimintaympäristön murroksessa tarvitaan sääntelyn purkamista, kansainvälistymistä ja lujaa uskoa tulevaisuuteen.

”Tuusulan kunta on nettoyritysmäärältään nopeimmin kasvava kunta, jolla on paljon annettavaa yrityksille. KoneStartti-tapahtuman kaltaiset tilaisuudet ovat hyvä tapa verkostoitua. Yrittäjien kannattaa niihin osallistua”, sanoo Kaikkonen.

Lue seuraavaksi